E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaksim'de polis müdahalesi---

Taksim'de polis müdahalesi

Taksim'de polis müdahalesi
06 Temmuz 2013 - 18:44 borsagundem.com

Taksim Dayanışması'nın çağrısı ve su savaşı için Taksim'e gelen gruplara polis müdahale etti.

Saat 18.00 sularında Taksim Anıtı'nın önünde toplanan kalabalık bir grup kendi aralarında su savaşı başlattı. Ellerinde su tabancaları ve pet şişelerle birbirilerine su atan gurubun savaşı yaklaşık 15 dakika böyle devam etti. Çevik kuvvet polisleri 15 dakikanın sonunda kol kola girerek su savaşı yapan grubu Sıraselviler'e doğru sürerek dağıttı. İlerleyen dakikalarda Taksim Dayanışma üyeleri meydanda toplanarak Gezi Parkı'nın halka açılmasını talep ettiler. İstiklal Caddesi'nin girişinde toplanan kalabalığa polis ikinci kez müdahale etti. Meydanda bulunan CHP milletvekili Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı partililer de müdahaleden etkilendi.
Eylemcilere müdahale eden bir grup çevik kuvet polisi, Galata Kulesi'ne kadar göstericilerin peşinden gitti. Polis, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda bulunan gruplara biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi'ndeki çok sayıda kişinin biber gazından etkilendiği görüldü. Ara sokaklarda biber gazı kullanan polis, bazı kişileri de gözaltına aldı. Polis, Sıraselviler Caddesi'nin girişini de kapattı.İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarında polisin eylemcilere tazyikli su ve biber gazlı müdahalesi devam ediyor.
POLİSTEN İKİNCİ MÜDAHALE
Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu gruptakiler, İstiklal Caddesi'nin girişinde toplandı. Gruptakiler, İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nden alınan karar metninin fotokopilerini, burada görevli polislere verdi.
"Polisin burada bulunmasının hukuksuz olduğunu" iddia eden gruptakiler, Gezi Parkı'nın halka açılmasını talep etti. Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de beraberindeki partililerle buraya geldi. Çevik kuvvet ekipleri, İstiklal Caddesi girişinde barikat oluştururken, Taksim Dayanışması yetkilileri ve polis arasında görüşme yapıldı. Öte yandan, polisin daha önceki müdahalesiyle ara sokaklara dağılan göstericiler de İstiklal Caddesi girişine geldi. Polis, uyarılara rağmen dağılmayan gruba TOMA'lardan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Müdahaleden, Gürsel Tekin ve beraberindeki bazı partililer de etkilendi. Ara sokaklara kaçan gruptakilerden bazıları gözaltına alınırken, Taksim'e giriş-çıkışlar polis tarafından kapatıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, yanındakiler tarafından gözüne solüsyon sürülmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizim burada ne yaşadığımızı anlatmamıza gerek yok. Sizinle beraber yaşadık. Bunu objektif bir şekilde anlatmanızı bekliyoruz. Bizim milletvekili olmamız da zaten burada bir işe yaramıyor" dedi. Tarlabaşı girişi ve Cumhuriyet Caddesi'nde de polis, toplanan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti..
Metro seferleri iptal
Müdahaleden sonra metro seferleri Hacıosman-Osmanbey arasında devam ediyor. Taksim'e yapılan seferler iptal edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek Yatırımcı07 Temmuz 2013 15:17

    Yeter artık ya bu gezi parkı platformu ne olduğu belirsiz dış güçlerin uşakların bu güzel ülkemin gündemin düşün artık yeter artık

  • ahmet07 Temmuz 2013 11:05

    amacları mısır yapmaktı turkiyeyi ama oyunları tutmadı.halada onun mucadelesini veriyorlar.

  • index07 Temmuz 2013 01:01

    ülkenin huzurunu birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin hakkı yok...taksime yürüyen hainleri kınıyorum...

  • mimarlar odası07 Temmuz 2013 00:30

    bu mimarlar odasının mimarlıkla alakalı bir iş yaptığını duyan varmı ?

  • al sana su savaşı07 Temmuz 2013 00:28

    polis güzelce sulamış, amaç zaten su savaşı değilmiydi ?

  • briffa07 Temmuz 2013 00:10

    Yeter artık bir avuç pis bölücüler işiniz yok anlaşıldı,milletin huzurunu bozmaya hakkınız yok...

  • x06 Temmuz 2013 23:54

    bu olayların ve benzelerinin rutin hale geleceğini m.gökçek belgelerle açıkladı,oyun kurucular dışarıda,finansör soros ve yerli işbirlikçileri,hiç değilse yerli karekter oyuncular derdest-deşifre edilip adalete teslim edilmeli.

  • murat06 Temmuz 2013 23:23

    Türk halkının seçtiği,sandıkttan çıkardığı,iradesini ortaya koyarak başa getirdiği hükümete,sandık dışı müdahale etmeye çalışanlar, Kazanamıcaksınız.

  • KILIÇ06 Temmuz 2013 21:33

    TAKSİM CANAVARLARI GAZA ALIŞTI GAZ ÇEKMEYE GELMİŞTİR BAŞKA AMACI VARSA ANASINIDA ALIP ORAYA GELSE BİR HALT YİYEMEZ

  • mete06 Temmuz 2013 21:16

    eli satırlı, insanları tekmeleyen adamı da yakalayıp serbest bırakırlarsa hayatta bir daha akp ye oy vermem.

  • g parkı06 Temmuz 2013 19:32

    yine bunları kim topladı, hangi yılanın başı çağırdıysa yakalanmalı