E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaksilerde mobil devrim---

Taksilerde mobil devrim

Taksilerde mobil devrim
05 Ekim 2021 - 14:32 borsagundem.com

Taksiye binen yolcular artık ödemelerini BiTaksiPOS aracılığıyla debit ve kredi kartlarını kullanarak temassız ve güvenle yapabilecek. Tap-on-phone çözümünün BiTaksi’ye entegre edilmesiyle hayata geçen BiTaksiPOS dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

BiTaksi, ödeme teknolojileri öncü markası Mastercard iş birliğiyle teması sıfıra indirdiği yeni ödeme çözümü BiTaksiPOS’u devreye aldı. Artık yoldan binilen veya duraktan çağrılan tüm yolculuklarda, BiTaksiPOS sayesinde, güvenli ve temassız ödeme alınabiliyor. BiTaksiPOS, Mastercard’ın tap-on-phone çözümünün BiTaksi uygulaması üzerinden temassız kartlarla ödeme alınmasına olanak sağlayarak dünyada bir ilk oldu.

Ödeme, yolcunun kartını sürücünün telefonuna yaklaştırmasıyla sağlanıyor

Sektöre yeni bir finansal çözüm getirdiklerine değinen BiTaksi CEO’su Kaan Sancaklı, “Sektörün lider uygulaması olarak aylık milyonlarca yolculuğumuza ek, yeni ürünümüz BiTaksiPOS ile de alternatif bir ödeme çözümü sunuyoruz. BiTaksiPOS ile NFC teknolojisi sayesinde artık yolcular taksiye ister yoldan isterlerse duraktan binsinler Mastercard altyapısı ve güvencesiyle BiTaksiPOS’la anında ödeme yapabiliyor” dedi.

BiTaksiPOS’ta ödeme işlemi, yolcunun temassız ödeme özelliği bulunan kredi ya da banka kartını sürücünün telefonuna yaklaştırmasıyla güvenli bir şekilde saniyeler içerisinde tamamlanıyor.

Türkiye’de taksilerde kartlı ödeme sisteminin ilk kez BiTaksi ile başladığını vurgulayan Sancaklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda yolculukların yüzde 35’i online ödeme yoluyla gerçekleşiyor. Şimdi ise takside nakit ihtiyacını tamamen ortadan kaldıracak alternatif bir ödeme yöntemi olarak BiTaksiPOS’u taksi kullanıcılarının hizmetine sunduk. Sürücüleri bozuk para taşıma, yolcuları nakit taşıma veya ATM’ye uğrama derdinden kurtarıp kolaylık ve zaman kazandırıyoruz. BiTaksiPOS ile her gün on binlerce yolculuğa güvenli ve temassız ödeme kolaylığı sunmayı hedefliyoruz.”

Mastercard Hızlı Büyüyen Avrupa Pazarlar Kıdemli Başkan Yardımcısı Onur Kurşun ise “Pandemiyle birlikte her alanda temassız işlemlere yönelik talebin arttığı bir dönem yaşıyoruz. Bu talebi ve yakın gelecekte oluşabilecek tüketici ihtiyaçlarını da gözeterek ticari işletmeleri ve bankalar arasında köprü görevi görecek yeni bir platform kurduk. Bu platformun ilk projesi olarak, hijyen ve hızlı ödemenin en fazla önem arz ettiği ulaşım sektöründe, BiTaksi ile yeni bir iş birliğine imza attık. Tap-on-Phone çözümümüzü BiTaksi uygulamasına entegre ederek dünyada ilk defa işyeri uygulaması üzerinden temassız kartlarla ödeme alınmasına imkân sağlıyoruz. Mastercard’ın yeni platformu, sürücülerin NFC özellikli android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarını Mastercard altyapısı ile BiTaksiPOS’a çeviriyor ve kısa sürede ödeme işleminin tamamlanmasına olanak veriyor. Platforma ticari partner olarak ilk dahil olan BiTaksi’yken, platforma ilk katılan banka da DenizBank oldu. Yoğun şehir hayatını göz önünde bulundurarak şehir içi mobilitenin gelişimi konusunda toplu taşımadan otopark ödemelerine kadar pek çok alanda yenilikçi ürünler tasarlıyoruz. Nakdin kullanım alanlarını azaltarak hızlı ve güvenilir ödeme yöntemleri geliştirmek için yeni kurum iş birliklerimizi sürdürecek ve etki alanımızı daha da genişleteceğiz” dedi.

Kazançlar günde 2 defa taksi sürücüsünün hesabında

BiTaksiPOS ile sürücülere sağlanan bir diğer fayda ise işlem kazançlarının mevcut hesaplarına vade beklemeden günde 2 defa yatırılması. Ödemelerini BiTaksiPOS ile gerçekleştiren yolculara, sektördeki en düşük komisyon oranlarıyla avantajlı ödeme sağlanıyor. Yolcular isterlerse ödeme sonrası sürücü uygulamasının ekranında çıkan QR kodu kendi telefonlarına okutarak bilgi fişine ulaşabiliyorlar.

İstanbul'da 750 minibüsün taksiye dönüştürülmesi kararının iptali için dava

 

İçişleri Bakanlığı'ndan taksi genelgesi

 

İstanbul'a yeni nesil ve çevreci Deniz Taksi geliyor

 

Kazançlar günde 2 defa taksi sürücüsünün hesabında

BiTaksiPOS ile sürücülere sağlanan bir diğer fayda ise işlem kazançlarının mevcut hesaplarına vade beklemeden günde 2 defa yatırılması. Ödemelerini BiTaksiPOS ile gerçekleştiren yolculara, sektördeki en düşük komisyon oranlarıyla avantajlı ödeme sağlanıyor. Yolcular isterlerse ödeme sonrası sürücü uygulamasının ekranında çıkan QR kodu kendi telefonlarına okutarak bilgi fişine ulaşabiliyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)