E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTaksicilerden Özgecan duyarlılığı---

Taksicilerden Özgecan duyarlılığı

Taksicilerden Özgecan duyarlılığı
24 Şubat 2015 - 07:23 borsagundem.com

Taksiciler Özgecan aslan için eylem yaptı

İstanbul'da taksiciler, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini basın açıklamasıyla protesto etti.

Fatih'e bir grup taksici, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini basın açıklaması yaparak protesto etti.

 Bir grup taksici, araçlarıyla Vatan Caddesi'nde bir araya geldi. Araçlarının camına, "Özgecan canımızdır, müşterilerimiz namusumuzdur" yazıları yapıştıran taksi sürücüleri, olaya tepki gösterdi.

 Grup adına basın açıklaması yapan Beyoğlu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Resul Sivri, 24 saat aralıksız çalışan taksiciler olarak müşterilerini "namusları" olarak bildiklerini kaydetti. Özgecan cinayetinin kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Sivri, şunları belirtti:

 "Cinayeti işlediğini itiraf eden şahıs ve cinayete yardım eden babası minibüs şoförlüğü yapmaktadır. Bu canilerle aynı meslekten olarak anıldığımız için utanç duyuyor, gencecik bir hayat söndürüldüğü, bir eve ateş düştüğü için lanetliyoruz. Hem bu hayatta hem de ahirette cezaların en büyüğünü çekmesini istiyoruz. Özgecan Aslan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Taksici esnafı olarak, şoför esnafı olarak ekmeğimizi bu meslekten çıkartıyoruz. Aracımıza binen her müşteri bizim namusumuzdur, bizim şerefimizdir, bizim onurumuzdur. Bu tür olaylara her kim karışırsa, her kim bu olayların içerisinde bulunursa biz taksici camiası olarak bunların karşısındayız.

 Herkes ailesini namusu gibi şoför esnafına teslim ettiğinden biz o namusun bekçisi olacağız. İstanbul taksici esnafı olarak bu olayları lanetliyor ve tekrarlanmaması için herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)