E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTakasbank yatırımcının hisse maliyetini düşürüyor---

Takasbank yatırımcının hisse maliyetini düşürüyor

Takasbank yatırımcının hisse maliyetini düşürüyor
30 Haziran 2020 - 12:49 borsagundem.com

Takasbank Merkezi Karşı Taraf hizmeti verdiği Ödünç Pay Piyasası'nda süreçlerini optimize edecek teknik geliştirmeleri tamamladı. Aracı kurumların üzerindeki operasyonel yükler hafifleyecek, yatırımcılar düşük maliyetle BIST 30 hissesini alabilecek.

Takasbank Merkezi Karşı Taraf (MKT) hizmeti verdiği Ödünç Pay Piyasası'nda (ÖPP) süreçlerini optimize edecek teknik  geliştirmelerini tamamladı. Yeni dönemde, BIST 30 hisseleri, “Otomatik Ödünç Verme Talimat Ekranları” aracılığı ile aracı kurumlar tarafından ödünce konu edilebilecek. Bu sayede aracı kurumların üzerindeki operasyonel yüklerin hafifletilmesi ve  yatırımcıların çok düşük maliyetle hisseyi ödünç alması hedefleniyor. 

Takasbank'tan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) tarafından işletilen Ödünç Pay Piyasası, ödünce konu bir payı ödünç almak veya vermek isteyen tarafları bir araya getiren organize bir piyasadır.

Takasbank, Ödünç Pay Piyasası işlemlerinde Merkezi Karşı Taraf hizmeti sunmakta olup gerçekleştirilen işlemlerin takasının tamamlanmasını teminat, garanti fonu ve tahsis edeceği sermayesi ile taahhüt etmektedir.

Bilindiği üzere, sağlıklı piyasa şartları altında pay piyasalarının istikrarlı gelişimi etkin işleyen ödünç pay piyasaları ile mümkündür. Takasbank olarak ödünç pay piyasasının derinleşmesi ve gelişmesine yönelik çalışmalarımız devam etmekte olup ödünç pay piyasasında paylar açısından sağlıklı fiyat oluşumunu teminen düzenli ve sürekli teklif bulunmasını sağlayacak, süreçleri otomatize edecek ve maliyetleri minimize edecek teknik geliştirmeler tamamlanarak devreye alınmıştır.

BIST 30 hisseleri için geçerli

Bu kapsamda, Borsa İstanbul Pay Piyasası BİST 30 Endeksinde yer alan pay senetleri, Takasbank tarafından geliştirilen “Otomatik Ödünç Verme Talimat Ekranları” aracılığı ile aracı kurumlar tarafından ödünce konu edilebilecektir. Bu sayede aracı kurumların üzerindeki operasyonel yükler hafifletilecek, yatırımcılar tarafından çok düşük maliyetler ile payları ödünç almak mümkün hale gelecektir. Üstelik bu işlemler Takasbank tarafından verilen Merkezi Karşı Taraf hizmeti güvencesiyle sağlanabilecektir.

Takasbank tarafından yapılan geliştirmeler ile birlikte ağırlıklı olarak tezgahüstü piyasalarda gerçekleşen ödünç pay işlemlerinin otomatize edilmiş süreçler, rekabetçi maliyetler ve Takasbank Merkezi Karşı Taraf güvencesi ile organize bir piyasa üzerinden gerçekleşmesinin önünü açmış bulunuyoruz."

TraderEvolution ile BİST entegrasyonu tamamlandı

Borsada ilk çeyrekte en çok teknoloji karını artırdı

Borsa İstanbul'dan finansal okuryazarlık eğitim etkinliği

Borsada yatırımcı sayısı 2 milyona gidiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)