E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTakasbank sadece elektronik teminat mektubu kabul edecek---

Takasbank sadece elektronik teminat mektubu kabul edecek

Takasbank sadece elektronik teminat mektubu kabul edecek
12 Mart 2021 - 14:51 borsagundem.com

Takasbank tarafından 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla teminat olarak sadece elektronik teminat mektubu kabul edilmeye başlanacak.

Takasbank'tan yapılan açıklamada, 23.09.2019 tarihi itibarıyla TPP teminatına, kâğıt ortamında düzenlenen teminat mektuplarının yanı sıra, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından oluşturulan Elektronik Teminat Mektubu Platformu'nun (ETMP) işletime alınmasıyla elektronik belge olarak düzenlenen elektronik teminat mektuplarının da teminata kabul edilmeye başlandığının duyurulduğu hatırlatıldı.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Ülkemizde son yıllarda hızla artan dijitalleşme ile kurumsal iş süreçleri de elektronik ortama taşınmaktadır. Bu sayede sunulan hizmetlerin verimliliği ve kalitesi artmakta, operasyonel riskler ve maliyetler de azaltılmaktadır. KKB tarafından oluşturulan ETMP'nin,  geçiş tarihinden bugüne kadar sorunsuz ve etkin bir şekilde kullanılıyor olması ve ETMP üyesi olmayan bankaların platforma entegre olabilmeleri için yeterli sürenin geçmiş olması nedeniyle Takasbank tarafından 01.07.2021 tarihi itibarıyla teminat olarak sadece elektronik teminat mektubu kabul edilmeye başlanacaktır.

01.07.2021 tarihinden önce kâğıt ortamında düzenlenmiş olan teminat mektuplarının, kullanım durumları ve vadeleri dikkate alınarak en kısa sürede elektronik teminat mektupları ile değiştirilmesi beklenmektedir. Söz konusu değişim işlemleri tamamlanana kadar kâğıt ortamında düzenlenmiş olan teminat mektuplarının vade uzatım süreçleri bir müddet daha mevcut haliyle devam edecektir. Mevcut teminat mektuplarının değişim son tarihi ayrıca duyurulacaktır."

Tasarruf Finansman Şirketleri BDDK'nın denetimine girdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)