E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil ve hisse senedi piyasası birbirinden ayrıştı---

Tahvil ve hisse senedi piyasası birbirinden ayrıştı

Tahvil ve hisse senedi piyasası birbirinden ayrıştı
21 Mayıs 2020 - 12:52 borsagundem.com

Hisse senetleri ve tahvil piyasasının birbirinden ayrışması reel ekonomik problemlerin borsayı görece daha az etkilediğini gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar Mart ayından bu yana keskin bir şekilde toparlanırken tahvil piyasası tüm zamanların en düşük seviyesine yaklaştı. BCA Research’ın Baş Stratejisti Peter Berezin’e göre tahvil piyasası ve borsalar arasındaki keskin fark korona virüs pandemisinin ekonomilere oranla Wall Street’i daha az sarsmasında yatıyor.

Berezin’e göre tahvil ve endüstriyel emtia piyasası reel ekonomiye bakış açısını yansıtırken hisse senedi piyasası kurumların kazanç görünümlerini yansıtıyor. Milyonlarca insan işsiz kalırken, ekonomik kriz sırasında günlük olarak yaşayan insanlar en ağır darbeyi aldı. Böyle bir ortamda reel ekonominin acı çekmesi olası bir durum.

Oluşan olumsuz havaya rağmen hisseler yükselmeye devam ediyor. Varlık sınıfları geniş anlamda iyi giderken S&P 500 endeksinde teknoloji ve sağlık hizmetleri en büyük iki sektörü oluşturuyor. Teknoloji devlerinin borsa performansı yatırımcıların seyahat ve bankacılık gibi kriz sırasında aşırı düşmüş sektörlerdeki risklerden kaçmasını sağlıyor.

Ayrıca büyük şirketler düşük faiz ortamından yararlanabilir. Merkez bankalarının düşük iskonto oranları nakit akışını zamanla artıracak. Tahvil getirilerine gelince, Berezin ultra düşük tahvil getirilerin mutlaka zayıf ekonomik büyümeye işaret edemeyeceğini savunuyor. Mevcut gerileme uzun vadeli ekonomik problemlere gebe değil. Tahvil yatırımcıları, merkez bankalarının faiz oranlarını en düşük seviyelere yakın tutacağını düşünürken mali teşvikler de bireyleri ve şirketlerin tüketim taleplerini artırabilir.

Borsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek

Beyaz saray aşı danışmanından şüpheli hisse satışı

Fed tutanakları: Salgın kısa vadede baskı oluşturmaya devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)