E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil piyasasında "AMB faiz artırımı fiyatlaması" öteleniyor---

Tahvil piyasasında "AMB faiz artırımı fiyatlaması" öteleniyor

Tahvil piyasasında AMB faiz artırımı fiyatlaması öteleniyor
04 Şubat 2019 - 10:40 borsagundem.com

Tahvil piyasasında Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımına ilişkin fiyatlama ötelenerek bankanın artırım fırsatını kaçırmış olabileceğinin sinyalini veriyor

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) borçlanma maliyetlerini artırmak için fırsat penceresini kaçırmış olabileceği düşüncesi Euro Bölgesi tahvil piyasasına yansıyor.

Piyara piyasaları politika yapıcıların mevduat faizini Haziran 2020'de atırmasını bekliyor. Önceki beklenti, AMB'nin bu yıl faiz artırımın gideceği yönündeydi. Bu durum, Almanya'nın gösterge tahvillerinden Belçika ve İspanya tahvillerine kadar yansyor.

AMB'nin mevduat faizi şu anda eksi yüzde 0.40 ile rekor düşük seviyede seyrediyor ve forward fiyatlaması 2021 ortalarına kadar sıfıra ulaşmayacağını işaret ediyor. Para piyasası faizleri de borçlanma maliyetlerinde mevcut ekonomik koşullarda zirveyi temsil eden terminal faizinin yaklaşık yüzde 0.50 olacağının ve ancak 2024 yılında ulaşılabileceğinin sinyalini veriyor.

Mizuho International Plc. Avrupa tahvil stratejisi birim yöneticisi Peter Chatwell, “Eğer AMB faiz artırımlarını 2020'ye erteleme hatası yaparsa, bu AMB'nin mevcut ekonomik dönemde hiç faiz artıramayacağı anlamına gelir.” dedi.

Para piyasaları mevduat faizinde 10 baz puanlık artırım fiyatlamasını Haziran 2020'ye öteledi. Üç ay önce söz konusu beklenti Eylül 2019'u işaret ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)