E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil piyasası için flaş karar---

Tahvil piyasası için flaş karar

Tahvil piyasası için flaş karar
18 Mayıs 2015 - 02:31 borsagundem.com

Maliye Bakanlığı, bankaların ve özel şirketlerin çıkardığı tahvillerin KDV'den istisna olduğuna karar verdi

Maliye Bakanlığı, tahvillerin KDV uygulamasından istisna olduğuna karar verdi. Neşe Karanfil'in konuyla ilgili Hürriyet'te yer alan haberi şöyle: 

Maliye Bakanlığı Katma Değer Vergisi (KDV) yasasının çıktığından beri karşı olduğu uygulamadan 30 yıl sonra çarketti.

Özellikle bankaların çıkardıkları tahvillerin KDV’ye tabi olup olmadığı tartışma konusu oldu. Tartışmalar sürerken bu sefer Bankalar Birliği’nin devreye girerek Maliye Bakanlığı’ndan resmi bir yanıt istedi. Maliye Bakanlığı gönderdiği yazıda yine tahvillerin KDV’ye tabi olduğunu bildirdi. Ancak itirazlar yoğunlaşınca Maliye Bakanlığı’ndan “çalışma yapacağız” bilgisi geldi. Bu konuda bir KDV Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Taslağı hazırlandı. Taslak kamuoyunun görüşüne açıldı. Taslakta, külçe altın, külçe gümüş, döviz ve para teslimlerinin KDV’den istisna olduğuna yer verildi. Ayrıca, hisse senedi teslimleri yanında, aynı mahiyette olan kâr ortaklığı belgesi, gelir ortaklığı belgesi gibi kar payı veya temettü getiren kıymetli evrak teslimlerinin de vergiden istisna olduğu hatırlatıldı. 
Maliye kararını şöyle açıkladı: 

* Sermaye piyasası mevzuatına göre ihraç edilen tahvil, bono ve varlık kiralama şirketleri tarafından ihraç edilen kira sertifikaları gibi yatırım araçlarının teslimi, 
* Türkiye’de kurulu borsalarda işlem görmek şartıyla varlığa dayalı menkul kıymet, ipoteğe dayalı menkul kıymet, gayrimenkul sertifikası gibi diğer sermaye piyasası araçlarının teslimi vergiden istisna olup, bunlara ilişkin yapılan faiz, kupon ve benzeri ödemeler de istisna kapsamında değerlendirilmektedir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)