E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTahvil piyasası coştu---

Tahvil piyasası coştu

Tahvil piyasası coştu
28 Eylül 2022 - 08:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

İngiltere'nin politika oluşturma konusundaki endişeleri ve açıklanan ekonomi paketinin fonlama konusundaki sıkıntılarının diğer ülkelere de yayılma etkisinin beklenmesi, yüksek enflasyon sonucundan İtalyan siyasetinin sağa kaymasının yarattığı tedirginlik, Chicago Fed Başkanı Evans, St. Louis Fed Başkanı Bullard ve Minneapolis Fed Başkanı Kashkari’nin dün Fed’in enflasyonu durdurmak için agresif faiz artışına destek vermeleri ve de Evans’ın , merkez bankasının faiz oranlarını %4,50 ile %4,75 arasında bir aralığa yükseltmesi gerekeceğini açıklaması ardından da piyasalarda FED’den ekim ve aralık ayından 75’er baz puan faiz artışı beklentilerinin oluşması ABD ve Avrupa devlet tahvili getirilerinin yılın en yüksek seviyelerini görmesini sağlamış durumda. İngiltere'de fonlanmayan vergi indirimlerinin ülkenin kredi durumu için "olumsuz" olacağını konusunda uyaran Moody sonrasından İngiliz 10 yıllık tahvil getirileri %4,50'ye çıktı. Alman Bund'a İtalyan 10 yıllıkların spread farkı , ECB'yi rahatsız olduğu 200 baz puanın oldukça üzerinde, 250 baz puana çıktı.

Gösterge ABD 10 yıllık Hazine getirileri 2010'dan beri ilk kez %4'e yükseldi ve %4.04'ü aştı. İki yıllık getiriler ise %4.2912 olarak gerçekleşti. 10 yıllıklarda 4,50 beklentimizi halen korurken %5 potansiyelinin de arttığını belirtmek isteriz.

Güvenli liman dolar, artan Hazine getirileri ve sterlindeki düşüşten önemli bir kazanç sağladı ve dolar endeksi 114.680 ile 20 yılın yeni zirvesine yükseldi. Euro yeniden 0.9552 dolara geriledi. 0,95’lere gelmesini bekliyorduk ama tahminimizden önce bu seviyeyi gördü.

Şimdi 0,92-0,90 bandını bekleyebiliriz. Doların yükselişinden gelişen piyasa para birimleri üzerinde artan baskı, bu ülkelerin faiz oranlarını yükseltmeye devam etmeleri ve büyümede feragat etmeleri gerektiği riskini artırmaya devam ederken, Asya hisse senedi piyasaları, artan borçlanma maliyetlerinin küresel resesyon korkularını artırması, yatırımcıları güvenli liman dolara yönelmesi ve Çin yuanını rekor düşük seviyelere gelmesiyle düşüşte.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %1,7 düşüşle Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Japon Nikkei %2.1 ve Güney Kore Kospi %2.4 düşüşle iki yılın en düşük seviyesini gördü. S&P 500 vadelileri %0,8 , Nasdaq vadelileri %1,0, Eurostocks 50 vadeli işlemleri %1,1 , FTSE vadeli işlemleri %1,0 düşüşte.

Günün önemli şirket haberleri 28/09/2022

 

Asya borsalarında yüzde 2 düşüş

 

Dolar güçlenmeye devam ediyor

 

Bakır fiyatları 2 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)