E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil piyasası borsaların geleceğini görüyor---

Tahvil piyasası borsaların geleceğini görüyor

Tahvil piyasası borsaların geleceğini görüyor
25 Ağustos 2021 - 11:17 borsagundem.com

Küresel tahvil getirilerinde son dönemde izlenen yükseliş borsaların güçlü bir ralliye hazırlandığını gösteriyor olabilir. Ünlü borsa uzmanı Jim Paulsen tahvil piyasalarının pandemi boyunca oldukça isabetli öngörüler sunduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tahvil piyasalarını takip etmek için yeni bir sebep ortaya çıkmış olabilir. Yatırım danışmanlığı firması Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen CNBC’deki röportajında hisse senetleri ve tahvil piyasasının geçtiğimiz aylarda küresel ekonomik toparlanmaya yönelik zıt mesajlar verdiğini belirtiyor. Ancak Paulsen tahvil piyasasının delta varyantının ekonomik toparlanmaya yönelik etkilerine ilişkin daha başarılı öngörülerde bulunduğuna dikkat çekiyor.

1 milyar dolarlık varlığın yönetiminden sorumlu olan Paulsen, “Temmuz ayında 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinde büyük bir çöküş görüldü ve getiriler %1,1’e kadar geriledi. Bu çekilme korona virüsün delta varyantının ekonomi için büyük bir problem olacağını gösteriyordu” açıklamasında bulundu.

Aynı dönemde hisse senetleri rekor yüksekliklerde seyretse de Paulsen kazanan hisselerin büyük çoğunluğunun piyasalardaki ekonomik toparlanmayla bağlantılı alanlarda olduğuna dikkat çekiyor. Borsa uzmanına göre bu durum ekonomik verilerdeki yavaşlamaya işaret ediyor.

Şimdilerde ise tahvil piyasasında toparlanma gözlemleniyor ve bu durum ekonomik büyüme için daha iyimser sinyalleri taşıyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, 10 yıllık getiriler %1,29 seviyelerinde değerleniyor.

Paulsen 10 yıllık ABD tahvil getirilerine ilişkin yorumlarında, “Yüzde 1,10’luk seviyeye geri dönüş görülmedi. Bu oldukça derin bir dip noktası ve buradan sonraki yükseliş kovid varyantının etkilerinin yakın zamanda sona ereceğini ve ekonomik faaliyetlerin hız kazanacağını öne sürüyor” ifadelerine yer verdi.

Ünlü borsa uzmanı tahvil piyasasını izlemenin en doğru tercih olduğunu belirterek, “2020’nin başlarında borsalardan çok önce düşüşe geçtiler. Mart 2020’de borsalar dibe ulaşmadan çok önce dip seviyesini gördüler. Tahvil piyasası bu yazın erken dönemlerinde güçlü bir şekilde yükseldi. Bununla birlikte biz son zamanlarda Kovid’in ikinci round’uyla yüzleşirken tahvil piyasasındakiler bunu ilk tecrübe edenlerdi” açıklamasında bulundu.

Uzun vadede boğa piyasası destekçisi olan Paulsen borsalarda hala zayıflıkların bulunduğunu kabul ediyor. Paulsen, “Enflasyonla birlikte bu yılın bütçesine yönelik yeniden daha büyük endişelerimiz olacak ve bana kalırsa enflasyon daha uzun bir süre yüksek kalmaya devam edecek. Enflasyon bizi korkutabilir ve belki de bir noktadan sonra bir düzeltmeye dahi liderlik edebilir” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, ekonomik verilerdeki gerilemenin geçici olacağını ve enflasyonun gelecek yıl düşüşe geçeceğini tahmin ediyor. Borsa uzmanı piyasalarda yatırım yapmaya en uygun alanların ekonomik toparlanmadan yararlanan gruplarda olduğunu belirtiyor.

Paulsen özellikle düşük sermayeli, ekonomik döngüyle bağlantılı ve uluslararası pazarlardaki hisse senetlerini tercih ettiğini belirtiyor. Borsa uzmanı, “Kovid vakalarının tekrar zirve noktasına ulaşmasıyla gerçekten de ekonomik sürprizlerin negatiften pozitife döndüğünü düşünüyorum. Ben olsam portföyümdeki çeşitliliği korumaya devam eder ancak bir miktar da piyasaların bu bölümüne eğilirdim. Bence yılın son dört ayı borsalarda iyi bir ralli olabilir” ifadelerine yer verdi.

Dolarda geri çekilme devam edebilir

 

Borsa İstanbul'da yükseliş çabası sürüyor

 

'Tapering' konusunda sabırlı olunmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 🤣26 Ağustos 2021 09:41

    Ay yalanı

  • Co26 Ağustos 2021 00:46

    Her otorite farklı konuşuyor. Bir çok kişi batıda çöküşten bahsediyor Bir kısım kişide çıkıştan. İyide zaten borsalar Geçen sene pandemiden beri yükseliyor. Bir çok şirket aşırı pahalı hale geldi. Çöküş olmada bile sağlam bir düzeltme olacaktır

  • Dede25 Ağustos 2021 11:39

    Büyük çöküş %1.1 geriledi ne demek beynimiz ile dalga geciyorlar en az %5 çökecek borsalar ise o zaman bummm olacak

  • Ah be dede25 Ağustos 2021 18:31

    %1,1'e geriledi diyor. Yani %1,1 getiriyle tahvil almış insanlar. Sen nasıl bir çöküş bekliyordun?