E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları‘Tahvil kralı’ndan dolar açıklaması: Lanetlendi---

‘Tahvil kralı’ndan dolar açıklaması: Lanetlendi

‘Tahvil kralı’ndan dolar açıklaması: Lanetlendi
16 Temmuz 2021 - 13:37 borsagundem.com

135 milyar dolarlık varlığı yöneten ve 2,2 milyar dolar kişisel serveti bulunan milyarder tahvil yatırımcısı Jeffrey Gundlach doların uzun vadede lanetlendiğini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırım şirketi DoubleLine Capital’ın milyarder CEO’su Jeffrey Gundlach doların geleceğine için oldukça karamsar değerlendirmelerde bulundu. Gundlach CNBC’deki röportajında doların ‘lanetlendiğini’ düşündüğünü belirtiyor.

2,2 milyar dolarlık serveti bulunan ünlü ABD’li CEO Perşembe günü yaptığı açıklamasında, “Hem salgın sonrası patlayan ticaret açığı hem de açıkçası tamamen grafiklerin dışında olan bütçe açığı sonucunda oluşan toplam açığın büyüklüğü doların bu yıl tam anlamıyla olmasa da orta vadede oldukça düşeceğini gösteriyor" dedi.

Gundlach bu durumun enflasyonun yükselmesine karşın tahvil faizlerinin artmamasının başlıca nedeni olduğunu belirterek, “Bu çok önemli bir dinamik olacak. Zira yabancı tahvil yatırımcıları için faiz oranı diferansiyelleri elverişli olduğundan tahvil piyasasını destekleyen unsurlardan biri yabancı alımlarıydı” dedi.

‘Tahvil kralı’ olarak da bilinen Gundlach bu yorumları yaptığı sırada ABD Dolar Endeksi 92,64 seviyesinde %0,25’lik yükselişle günü sonlandırdı. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre altı büyük para birimi karşısında ABD Doları’nın değerini ölçen endeks yıl başından bu yana yaklaşık %3 yükseldi.

31 Mart tarihinden bu yana Los Angeles merkezli yatırım firmasının başında 135 milyar dolardan fazla varlığı yöneten Gundlach, “Endeks 89’un altına indiğinde kamuya açık bir şekilde kısa vadede dolar için olumlu düşündüğümüzü açıklamıştık” dedi.

Gundlach, “Önümüzdeki süreçte karşımıza çıkacak soru bu olacak. Kısa vadede dinamikler doların hafif ya da ortalamanın üzerinde daha güçlü olacağını gösteriyordu ve bu devam ediyor. Ancak uzun vadede dolar bana kalırsa lanetlendi” ifadelerine yer verdi.

 

Küresel piyasaların en büyük riskleri

 

Ünlü borsa uzmanı yüzde 10’luk düşüş için tarih verdi

 

Merkez Bankaları risk iştahını baskılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU16 Temmuz 2021 15:46

    her şeyin bir gün krallıkları yıkılıcak tek yıkılmayacak güç ve krallık Yüce ALLAH ın makamıdır.onun dışındaki her şey yalan ve sanaldır.

  • Paranormal16 Temmuz 2021 19:04

    Yalan ve sanal olurmu hayat ve yaşam Tanrının gerçeğidir Allahın işi gücü yokta dunyayımı yıkmak için uğraşacak arap palavralarının sonuna bir bak sefalet cehalet yoksulluk yolsuzluk sonu terör önce onu bir kere sorgula

  • Bika16 Temmuz 2021 15:11

    Küresel olarak en itibarlı para şu an $, itibarsızlar CDS'i yüksek olanlar.