E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil kralı: Wall Street'teki düşüşün sebebi korona değil ---

Tahvil kralı: Wall Street'teki düşüşün sebebi korona değil

Tahvil kralı: Wall Street'teki düşüşün sebebi korona değil
27 Şubat 2020 - 09:22 borsagundem.com

Tahvil kralı olarak da tanınan Jeffrey Gundlach Wall Street'teki hızlı düşüşün sebebini popüler ivmeye göre savunmaya geçen piyasalar olduğunu açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tahvil kralı olarak da tanınan DoubleLine Capital’ın CEO’su Jeffrey Gundlach piyasaların hızlı düşüşünün genel görüş olan korona virüs nedeniyle olmadığını iddia etti. Wall Street’te şok bir düşüşle haftaya başlayan piyasalarda S&P 500 endeksi Pazartesi ve Salı gününde toplamda %6’yı geçecek derecede hızlı bir düşüş yaşamıştı, Çarşamba günü az da olsa toparlanmayı başarmıştı.

Jeffrey Gundlach CNBC ile mail üzerinden yaptığı analizde, “Eğer borsadaki düşüş sadece virüsten kaynaklanıyorsa, o zaman neden United Healthcare (Sağlık şirketi hissesi) SPX’ten (hazır giyim şirketi hissesi) çok daha hızlı düştü? Neden sağlık sektörü diğer hisselerden pozitif ayrışmıyor? Bu sorulara cevap şu: Piyasalar Bernie’nin (Demokrat parti) adaylığı alma şansının %50 olmasını satın alıyor” dedi.

Wall Street’teki hızlı düşüşü bu şekilde açıklayan Gundlach sene başında yaptığı röportajda, “Bu belki de ivme üzerine yatırım yapmanın karanlık yüzüdür” açıklamasında bulundu. Bernie Sanders’in yükselişini reddeden piyasaların düştüğünü belirten “tahvil kralı”, “Eğer insanlar Bernie Sanders hakkında daha fazla endişe duyar ve harcama programlarını buna göre değerlendirirse işte o zaman hem hisselerde hem de tahvillerde daha büyük sıkıntılar görebilirsiniz ki bu gerçekten çetrefilli bir yolculuk olabilir” ifadelerine yer vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)