E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil Kralı hisse senetlerinde ralli görüyor---

Tahvil Kralı hisse senetlerinde ralli görüyor

Tahvil Kralı hisse senetlerinde ralli görüyor
03 Şubat 2023 - 11:10 borsagundem.com

Yatırımcılar Fed’in sıkılaştırma döngüsünü Mart ayında sonlandıracağını ve hisse senetlerinin yeni bir ralliye başlayacağını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hisse senetleri için doğru zaman yaklaşıyor olabilir. Fed’in 25 baz puanlık son faiz artırımının yatırımcıların sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşıldığında dair düşüncelerini pekiştirdiği görülüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, sıkılaştırmanın sonlanması faiz artırımının da sonlanması anlamına geldiğinden, yatırımcılar bunun hisse senedi piyasalarında yeni bir yükseliş trendini de başlatacağını öngörüyor. Bu yatırımcılar arasında 'Tahvil Kralı' (Bond King) olarak da bilinen Jeffrey Gundlach da yer alıyor.

Hisse senetlerine gün doğdu

Fortune’dan Christiaan Hetzner’in haberine göre, ‘Bond King’ Gundlach, Fed'in sıkılaştırma döngüsünü sonlandırmasıyla hisse senetlerinin ralli için daha fazla alana sahip olduğunu tahmin ediyor.

Hisse senetleri önümüzdeki haftalarda toparlanmaya devam edebilir, çünkü yatırımcılar Fed’in sıkılaştırma döngüsünü Mart ayında yapacağı son bir faiz artışıyla sonlandırmasını bekliyor.

Çarşamba günü Fed faiz oranlarını tekrar yükselterek, sıcak enflasyon rakamlarını soğutmadaki ilerlemesinden yeterince memnun olduğunun sinyalini vererek artış oranını çeyrek puana kadar indirdi. Bu da faiz artırım döngüsünün 2022 yılı Mart ayındaki başlangıcından bu yana en düşük seviyeye gerilediğini gösteriyor.

Fed kendini köşeye sıkıştırdı

‘Bond Kralı’ lakaplı sabit getirili yatırım uzmanı ve DoubleLine CEO'su Jeffrey Gundlach, Fed'in yatırımcılara gelecek faiz artırımlarını adeta telgraf çekerek kendi kendisini köşeye sıkıştırdığını söylüyor. Gundlach, “Sonuç olarak, güvenilirliğini korumak için sıkılaştırmayı bir kez daha denemesi gerekecek ancak bu, hisse senetlerine daha fazla artı potansiyel vererek yolun sonuna gelindiğini de göstermiş olacak” diyor. Gundlach, “S&P 500'de belki 4.300 puana yaklaşılacağını ve riskli varlıkların yukarıda gidecek epey yeri olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuşuyor.

Perşembe günü S&P 500 Endeksi yüzde 1.5 artışla 4.180 puana yükseldi. Bu, Ocak ayının başından bu yana kümülatif kazançların yüzde 9,3’e çıktığını gösteriyor.

Boğalar gün yüzüne çıkıyor

Yatırımcılar, Fed'in yumuşak bir iniş tasarladığına dair işaretler arasında içlerinde saklı boğayı yeniden keşfetmişe benziyor. Enflasyon zirve yapmış gibi görünüyor, geniş çapta tahmin edilen durgunluğun artık sığ olması bekleniyor ve devam eden güçlü iş gücü piyasası rakamları özel tüketim için iyiye işaret ediyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın mal piyasasındaki enflasyonist baskıların hafiflediğine dair kanıtlardan memnun olduğunu söylemesi ise Wall Street'teki genel havanın iyice iyileşmesini sağladı. Buna ek olarak, konut piyasasıyla ilişkili hizmetler için fiyatlandırma baskılarının da henüz görünür olmasa da, sadece bir zaman meselesi olduğu görülüyor.

FOMC hala ekonominin yarısı için endişeli

Fed Başkanı Powell’ı net şekilde ilgilendiren bir faktör daha bulunuyor ve bu da enflasyonun azaldığına dair hiçbir kanıtın olmadığı ABD ekonomisinin büyük kısmını oluşturuyor. Fed'in geleneksel TÜFE'ye göre tercih ettiği bir enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) endeksinde, fiyatların soğuduğuna dair hiçbir işaretin olmadığı gözüküyor.

Bu nedenle Powell, politika belirleyici Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) gelecekte izleyeceği yolu değerlendirmek için Mart ayında yeniden toplanmasıyla sıkılaştırma döngüsünün sonuna yaklaşılacağına dair cesur bir hamlede bulunamıyor. Powell’ın Çarşamba günü gazetecilere verdiği demeçte, “Yapılması gerekenleri yerine getirmeyerek 6 veya 12 ay içinde aslında yakın olduğumuz ancak bitirmediğimiz için hala bela olmaya devam eden enflasyonun geri sıçradığını görme riskini yönetmek çok zor olur” demesinin nedeninin de bu temkinlilik olduğu kabul ediliyor.

Powell, “Çekirdek enflasyon endeksinin yüzde 56'sına karşılık gelen sektörlerde henüz enflasyonda düşüş görmüyoruz. Çekirdek hizmetlerdeki enflasyon altı ve 12 aylık bazda hala yüzde 4'te seyrediyor. Bu noktada zafer ilan etmek, çok erken bir kutlama olur” diyor.

DoubleLine'dan Gundlach, tüm bu veriler ışığında yükseliş yönlü yatırımlarını koruduğunu ifade ediyor. Çarşamba günkü güçlü ralliye atıfta bulunan Gundlach, “Bugün biraz coşkulu. İnsanlar deli gibi alım yapıyor. Neler olduğunu bir süre daha izlemeliyiz” şeklinde konuşuyor.

ABD istihdam verileri FED’i destekleyecek mi

 

Fed piyasaları şüphe içinde bırakmak istiyor

 

Fed güvercini uçurdu

 

Küresel piyasalarda Fed sonrası pozitif hava

 

Gundlach: FED sonrası borsalar terse dönecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bg04 Şubat 2023 12:38

    önce düşür Sonra ralli de herhalde devamlı düşecek değil çünkü dizinde paranız arada bizi aptal ediyosunuz

  • baran03 Şubat 2023 21:47

    Milleti manyak yaptınız kendiniz gibi!  Biri batacak der biri uçacak der biri kaçacak der.  Bu kadar zıt ve çelişkili yorum olamaz!  

  • YUSUF KALEKAPISI03 Şubat 2023 11:44

    Mantıklı buluyorum fakat bizde ise seçimler var.eğer piyasanın sevmedi bir iktidar seçimi kazanır ise felaket olur.