E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil getirisi piyasaların geleceğini belirleyecek---

Tahvil getirisi piyasaların geleceğini belirleyecek

Tahvil getirisi piyasaların geleceğini belirleyecek
24 Mart 2021 - 12:12 borsagundem.com

Emeklilik fonu devi AustralianSuper, tahvil getirilerinin borç alanlar zarar görene kadar yükseleceğini söyledi. Yatırım devine göre tahvil getirilerinin %3’e ulaşması her şeyi değiştirecek.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avusturalya’nın en büyük emeklilik fonunun yatırım stratejisinin temelinde, tahvil getirilerinin yükselişinin devam edeceği düşüncesi yatıyor. ABD’nin 10 yıllık Hazine tahvilinden göç, getiriler %3 seviyesine ulaşana kadar devam edecek. Bu seviye ise, AustralianSuper’ın Varlık Dağılımı Başkanı Carl Astorri’ye göre, ABD Merkez Bankası’nın (FED) müdahale etmesini gerektirecek ve ekonomik büyümeyi tehdit edecek kadar yüksek.

161 milyar dolarlık varlığı yöneten Astorri, hükümet tahvillerini satıyor ve ağırlığı ‘değer hisseleri’ olarak bilinen, değerinin altında işlem gören ve ekonomideki değişimlere hassas hisselere veriyor. Astorri, “tahvil getirileri zarar verene kadar, borç alanları mağdur edene kadar yükselecek” dedi. Açıklamasının devamında, “şu anda döngünün genişleme aşamasında olduğumuzu ve bir tür patlamanın geleceğini varsayıyoruz” ifadesini kullandı.

Bloomberg’in haberine göre, 10 yıllık Hazine tahvili getirileri, altı ay içinde %1 yükselerek %1,75’e ulaştı. Bu seviye ise en son bir yıldan uzun bir zaman önce görülmüştü. Yükselişin nedeni ise güçlü ekonomik toparlanmanın enflasyonu tetiklemesi ve merkez bankası desteğinin geri çekilmesinin yarattığı korkular oldu. Tüm dünyada merkez bankaları pandemi sürecinde ekonomiye destek olmak için trilyonlarca dolarlık teşvikler sağlamaya devam ediyor.

Bu koşullar altında piyasalar için en büyük sorulardan biri, tahvil getirilerinin yatırımcıların reddedemeyeceği çekicilikteki seviyelere ne zaman tırmanacağı. borsagundem.com'un derlemesine göre, finansal hizmetler sektörüne geçişinden önce, İngiltere Merkez Bankası’nda çalışmış olan Astorri, bahsettiği zirve noktasına ulaşılması için %1 ya da daha fazla bir artışın gerekli olduğunu söyledi.

Astorri AustralianSuper’ın tahvil portföyünü, 2020 yılının sonlarında düşük ağırlık bir pozisyona çekti. Bu ise Avusturalya Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşüreceği ve tahvil alımı yapacağı yönündeki başarılı tahmininden neredeyse bir yıl sonra gerçekleşti. Fon bu yılın ilk dönemlerinde daha fazla tahvil satışı gerçekleştirdi. Astorri, tahvillerin 10 yıllık getirilerinin %2,5’in üzerine çıkmadığı sürece çekici olmayacağını söyledi.

O zamana kadar, fonun 90 milyar doların üzerindeki portföyü, yeniden açılan ekonomiden ve yükselen emlak piyasasından fayda gören bankacılık sektörü gibi alanlardaki değer hisselerine yönelecek. Astorri, küresel rotasyonda aşırı köpüklenmiş Netflix gibi şirketlerden uzaklaşarak, bankacılık, enerji ve sanayi gibi sektörlere odaklanıyor.

Tahvil, faiz, CDS yükselişte

 

Altını baskılayan ve destekleyen unsurlar

 

Wall Street’te alım fırsatı kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)