E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTahvil faizlerinde dengelenme sonrası piyasalar desteklendi---

Tahvil faizlerinde dengelenme sonrası piyasalar desteklendi

Tahvil faizlerinde dengelenme sonrası piyasalar desteklendi
12 Mart 2021 - 09:08 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD uzun vadeli tahvil faizlerinde dengelenmenin görülmesi ve dün ABD Başkanı Biden’ın teşvik paketini imzalamasının etkisiyle küresel risk iştahının güç kazandığı görülüyor. Avrupa Merkez Bankası beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, tahvil alımlarında hızlanma sözü verdi. Bugün yurt içinde 15:00’da başlayacak toplantıda açıklanacak olan reform paketi yakından izlenecek olup, TL varlıkların seyri üzerinde etkili olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

• 16:30 ABD – ÜFE / Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD uzun vadeli tahvil faizlerinde bu hafta dengelenmenin görülmesi küresel hisse piyasalarını desteklerken, ABD Başkanı Biden’ın destek paketini imzalaması da piyasalarda olumlu havanın devam etmesine katkı sağladı. BIST-100 Endeksi ise dün yurt dışına kıyasla negatif ayrışarak günü %0,54’lük düşüşle 1.556,49 seviyesinden tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,51 – 7,53 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,50’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 dün yurtdışındaki pozitif havanın da desteği ile açılışta 1.580 seviyesine kadar yükselerek tarihi zirvelerini test etti ancak buralarda tutunmayı başaramadı. Kapanış ise bu hafta için referans olarak izlediğimiz 1.570 seviyesinin de altında 1.557 seviyesinden gerçekleşti. Gün içinde kar realizasyonlarına bağlı gelen bu satışlar teknik görünümün bozulmasına neden olurken, bugün öğleden sonra açıklanması beklenen ekonomi reform paketi ve ABD’de açıklanacak enflasyon rakamları volatilitenin çok daha yükselmesine neden olabilir. Bugün endekste 1.553 seviyesi altında ilk desteğimiz 1.528 iken buranın altında trend desteğimiz 1.485 seviyesinde bulunuyor. Yukarıda ise 1.570 ve üzerinde 1.582 kritik dirençler olmaya devam ediyor.

Yabancıların gözde hisseleri

 

Ford Otosan ve Avivasa sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 12/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)