E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil faizleri üzerinde yukarı yönlü baskı---

Tahvil faizleri üzerinde yukarı yönlü baskı

Tahvil faizleri üzerinde yukarı yönlü baskı
29 Haziran 2021 - 11:06 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan eurobond piyasaları haftalık bülteninde, piyasalarda fiyatlamalar üzerindeki risk ve etkenler incelenirken, ülkelerin faiz ve CDS'lerine de dikkat çekiliyor.

Gelişmiş ülkelerde açıklanan ekonomik verilerin güçlü toparlanmaya işaret etmesi ile küresel hisse senetlerinde yükselişler devam etmektedir. Bu durum ise, merkez bankalarının parasal gevşeme miktarlarını azaltacağı beklentisini artırarak; tahvil faizleri üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturmaktadır. Diğer taraftan, son günlerde Covid-19 salgınında delta varyantı kaynaklı risklerin yükseliyor olması; risk alma iştahını bir miktar olumsuz etkileyebilir.

Geçtiğimiz hafta takip edilen ekonomik verilerde, ABD tarafında salı günü açıklanan mevcut konut satışları verisi beklentilerin üzerinde açıklanırken; çarşamba günü açıklanan imalat ve hizmet PMI rakamları da ekonomideki güçlü toparlanmayı teyit etti. Perşembe günü açıklanan yılın ilk çeyreğine ait büyüme rakamları ise beklentilere paralel geldi. Avrupa tarafında ise; Almanya ve Euro Bölgesi'nde açıklanan imalat ve hizmet PMI rakamları beklentilerin üzerinde açıklandı.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD tarafında çarşamba günü özel sektör istihdam değişikliği ve Chicago PMI rakamları takip edilecekken; cuma günü ise haftanın en önemli verisi olarak tarım dışı istihdam rakamları yakından izlenecektir. Avrupa tarafında ise; çarşamba günü Almanya tarafında işsizlik verileri ile Euro Bölgesi'nde tüketici fiyat endeksleri açıklanırken; perşembe günü ise Euro Bölgesi imalat PMI rakamları öne çıkmaktadır.

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)