E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahvil devinden 5 yılın en sert çıkışı gerçekleşti---

Tahvil devinden 5 yılın en sert çıkışı gerçekleşti

Tahvil devinden 5 yılın en sert çıkışı gerçekleşti
12 Mayıs 2020 - 16:22 borsagundem.com

Tahvil devi Pimco, korona virüs kaynaklı perakende yatırımcı çıkışının etkisiyle Bill Gross'un ayrılmasından bu yana görülen en sert çıkışı gerçekleşti

Tahvil devi Pacific Investment Management Co.'dan (Pimco) beş yılın en sert çıkışı gerçekleşti. Korona virüs salgını bireysel müşterilerin çıkışına neden oldu.

Salı günü açıklanan verilere göre Pimco'nun yatırımcıları fondan ilk çeyrekte 43 milyar euro (46 milyar dolar) çıkardı. Bu, Bill Gross'un beklenmeyen ayrılışının ardından 2015'in ilk çeyreğinde görülen 68.3 milyar euroluk çıkıştan bu yana kaydedilen en yüksek rakam. Citigroup Inc.'in notunda çıkışın beklenenden daha fazla olduğu belirtildi.

Alman sigorta şirketi Allianz SE'nin sahip olduğu Pimco'nun CEO'su Giulio Terzariol, Bloomberg'de gerçekleştirdiği mülakatta "Mart zor bir aydı. Çıkışlar perakende yatırımcıların çekilmesiyle ilgili." dedi. Allianz'ın çeşitlendirme ve istikrar kaynağı olarak gördüğü biriminden çıkışlar halihazırda pandemiden kaynaklanan zorlukları artırıyor.

İşletmelerdeki bozulmaların hak taleplerin artırdığını, buna karşılık kaotik piyasaların yatırım değerlerini sert düşürdüğünü söyleyen Aliianz'ın CEO'su Oliver Baete, geçen ay "Salgının sektörü meteor gibi vurduğunu" belirtmişti.

Allianz'ın hisse senetleri Frankfurt'taki işlemlerde yüzde 3.2 düşmesinin ardından TSİ 15:50'de yüzde 2.844 ekside seyretti.

Hazine iki ihalede 8,7 milyar lira borçlandı

ABD'de çekirdek enflasyon rekor düşüş kaydetti

Dolar 7 TL'nin altına geriledi

Pentagon Türkiye'nin siparişleri için sözleşme imzaladı

Soros: Virüs AB'nin sonu olacak

Norveç varlık fonunu nakde çeviriyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)