E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTahsis var para girişi yok---

Tahsis var para girişi yok

Tahsis var para girişi yok
10 Ocak 2022 - 14:59 borsagundem.com

Birlik Mensucat’ın tahsisli sermaye artırımına onay geldi. Yapılacak tahsisli sermaye artırımı ile Yaşar Küçükçalık’ın şirketteki payı artacak. Ama şirkete nakit girişi olmayacak.

Birlik Mensucat’ın geçtiğimiz yıl mart ayında SPK’ya yaptığı tahsisli sermaye artırım başvurusu sonuçlandı. Bugün Şirketin  KAP’a gönderdiği yazıya göre başvuruya onay geldi. Böylece şirket tahsisli sermaye artırımına gidebilecek. Tahsis nedeniyle diğer hissedarların rüçhan hakkı kısıtlanacak ve Yaşar Küçükçalık’ın Şirketteki payı artacak. Ancak bu hisse devirden dolayı Birlik Mensucat’a herhangi bir nakit girişi olmayacak. Çünkü devir, Yaşar Küçükçalık’ın alacağına karşılık yapılacak. Bu işlemle nakit girişi olmasa da Şirketin mali yapısı güçlenmiş olacak.

Halihazırda sermayesinin yüzde 97’si borsada olan Birlik Mensucat’ın 16.437.222 TL olan çıkarılmış sermayesi bu kararla 27,837,222 TL’ye yükseltilecek.

Şirketin kârlı bir yapıya kavuşamaması ise hissedarların en büyük sıkıntısı. Düzenli şekilde zarar eden Birlik Mensucat, son olarak 2021 dokuz aylık bilançosunda da zarar açıkladı. Son bilançosuna göre şirketin özsermayesi ekside bulunuyor.

Petrokent'in bedelsizine onay

 

Yünsa, Ziraat’taki hisselerini geri alıyor

 

Doğan Grubu’ndan girişim sermayesi atağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zek11 Ocak 2022 22:44

    Bol bol bedelli sermaye artırımı yapılsın milli destek hazır yoksa borçlar bitmez sermaye eksiltme azaltma kelime oyunuyla bir anda bir TL lik kağıdı hemen kaldırın 5 TL ye bölün sonrada 0.5 TL de süründürür 0n yıl