E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTahkim Merkezi Kanunu mihenk taşıdır---

Tahkim Merkezi Kanunu mihenk taşıdır

Tahkim Merkezi Kanunu mihenk taşıdır
06 Kasım 2015 - 11:48 borsagundem.com

TSPB Başkanı İlhami Koç, "İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu bir mihenk taşı olmuştur" dedi

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Kasım sayısında son dönemde sermaye piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirdi.
TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin Kasım sayısında sermaye piyasasındaki düzenlemeleri okuyucularla paylaştı. Koç, yurtiçi finansal piyasaları teşvik amacıyla bazı gelir unsurlarının sadece vergi kesintisiyle vergilendirmesini sağlayan 
geçici 67. madde uygulamasının 31 Aralık tarihinde sonlandırılacağını belirtti: 
“Bu vergi düzenlenmesi geçtiğimiz 10 yıl süresince başarılı bir şekilde uygulandı. Ancak geçici 67. maddenin uygulanması, 31 Aralık tarihinde sona erecek. Sektörümüzün ve yatırımcılarımızın temel beklentisi bu sürenin uzatılmasıdır.”
Koç, ayrıca Türkiye’de ilk defa uygulanacak İstanbul Tahkim Merkezi’nin önemini vurguladı: “Sermaye piyasalarımız giderek güçlü bir hale gelirken, aynı zamanda önemli bir dönüşümden geçiyor. Sektörümüzde tahkim konusunda ciddi eksikliklerin bulunması uzun 
zamandır tartışılan bir konu olarak karşımıza çıkıyordu. Tahkim, günümüzde bağımsız ve tarafsız bir yargı yolu olarak algılanıyor. Bu nedenle, ülkemizde bir tahkim merkezinin kurulması, hem sektöre duyulan güveni artıracak, hem de hukukun gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır. İstanbul Tahkim Merkezi Kanunu bu alanda bir mihenk taşı olmuştur.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)