E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTahir Elçi için 7.5 yıl hapis istendi---

Tahir Elçi için 7.5 yıl hapis istendi

Tahir Elçi için 7.5 yıl hapis istendi
26 Ekim 2015 - 15:27 borsagundem.com

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında "terör örgütü propagandası" suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

TAHİR ELÇİ NE DEMİŞTİ?

Katıldığı bir televizyon programında "Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir'' sözleri nedeniyle Tahir Elçi hakkında soruşturma açılmıştı.

Elçi bu sözleri nedeniyle geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmış ancak adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Polise teslim olurken açıklama yapan Tahir Elçi, “Bu manzara Türkiye’de ifade özgürlüğünü çok çarpıcı şekilde gösteriyor" demişti.

"SÖZLERİMİZİN ARKASINDAYIZ"

İfadesinin alınmasını beklerken tutuklamaya maruz kaldığını dile getiren Elçi, "Sözlerimizin arkasındayız" ifadesini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)