E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTahıl sevkiyatında Türkiye başı çekti---

Tahıl sevkiyatında Türkiye başı çekti

Tahıl sevkiyatında Türkiye başı çekti
16 Ağustos 2022 - 23:54 borsagundem.com

Küresel gıda krizinin ve artan gıda fiyatlarının çözümüne yönelik Türkiye'nin ve Birleşmiş Milletler'in (BM) arabuluculuğunda yapılan anlaşmanın ardından Ukrayna'dan ihraç edilen tahıl ve diğer gıda maddelerinin yüzde 26'sı Türkiye'ye geldi

BM'nin İstanbul'daki tahıl koordinasyon merkezinin açıkladığı verilere göre, Türkiye, Ukrayna'dan tahıl ve gıda maddeleri ihracatında yüzde 26 ile başı çekti.

Artan gıda fiyatlarının çözümüne yönelik Ukrayna'dan şimdiye kadar yapılan tahıl ihracatında Türkiye'yi, yüzde 22'lik oranla İran ve Güney Kore izledi.

Ukrayna tahılının yüzde 8'i Çin, yüzde 6'sı İrlanda, yüzde 5'i İtalya, yüzde 4'ü Cibuti, yüzde 2'si ise Romanya'ya gitti.

1-15 Ağustos tarihlerinde Ukrayna'nın Odesa, Çornomorsk ve Yuzni/Pivdennyi limanlarından tahıl yüklü 21 gemi çıktı ve bu gemilerde 563 bin tondan fazla tahıl ve diğer diğer gıda maddeleri yer aldı.

BM ,Ukrayna'dan tahıl ihraç etmek isteyen gemiler de "büyük artış" bekliyor

 

Koridorun ilk tahılını Lübnan geri çevirdi

 

İsviçre'den, 'tahıl sevkiyatına' destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )17 Ağustos 2022 08:57

    kımyasallar urun alınmaz... bunlar çöp ürün 3 kuşak ülkelere gider. kimyasal silahlar, nükleer iz bırakan askeri araçlar, rokatler, kurşunlar, vb. bir çok parça v atık üzerlerinde. nukleer tesis etrafında savaşlar olsu, yangın bulutları, onlarca atık ve çöp. bu ürünleri Türkiye ye sokmayın.Aklı başında bir devlet bu ürünleri asla topraklarına sokmaz. aç ülkler sokar anca. halkına yedirir bunları. fakir ülkeler...

  • Hasan17 Ağustos 2022 00:20

    Savaşta olarak bomba kullanıldı bunlar hiçmibu ürünlerı test etmedı üstelik aylarca depolar gemı ambarlarında durdu