E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTahıl fiyatlarında yükseliş etkisini sürdürüyor---

Tahıl fiyatlarında yükseliş etkisini sürdürüyor

Tahıl fiyatlarında yükseliş etkisini sürdürüyor
19 Nisan 2022 - 10:30 borsagundem.com

Ukrayna-Rusya savaşının etkisiyle küresel tahıl fiyatlarında gerçekleşen yükseliş etkisini sürdürüyor. Tahıl fiyatlarındaki yükseliş küresel enflasyon görünümü açısından da yukarı yönlü bir risk olarak öne çıkıyor.


Tahılda Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı ralli fiyatların yeni eşikleri aşmasına neden oldu

Mısır, Chicago vadeli işlemlerinde, neredeyse on yıldır ilk kez kile (bushel) başına 8 doları aştı. Böylece mısır fiyatları Rusya-Ukrayna savaşının küresel arzı tehdit etmesi ve ABD tahılına olan talebi artırmasıyla rekor seviyeye yaklaşmış oldu.

Mısır en son ABD’nin orta batısında yaşanan kuraklık ve sıcak havanın ekinlere zarar verdiği 2012’de rekor kırmıştı.

Buğday vadelileri de özellikle de Kanada’daki soğuk hava ve kar yağışlarının ekim işlerini yavaşlatmasıyla tırmanışa geçti.

Savaşın öncesinde de fiyatlar, dünyanın en büyük ihracatçısı olan ABD’de gübre maliyetlerindeki artışın ekim umutlarını azaltmasıyla zaten tırmanıştaydı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile ihracatın yaklaşık beşte birinden sorumlu bir bölgede tarım ve ticaret akışı iyice bozuldu.

İlkbahar ekimi de artık bir endişe kaynağı haline geldi. Mısır ve buğday fiyatlarındaki artış soya, şeker ve pamuk gibi ürünleri takip eden Bloomberg Tarım Spot Endeksi’nin rekor seviyeye yükselmesine neden oldu.(Bloomberg)

Buğdayda gözler Hindistan'a çevrildi

 

Petrolde yükseliş sürüyor

 

Analistler altın fiyatları için ne öneriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)