E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisTacirler Menkul genel müdürü değişiyor---

Tacirler Menkul genel müdürü değişiyor

Tacirler Menkul genel müdürü değişiyor
28 Aralık 2018 - 21:50 borsagundem.com

Tacirler Yatırım Genel Müdürü Mustafa İleri'nin 31 Aralık'ta görevinden ayrılacağı öğrenildi. İleri'nin yerine ise yine şirket üst yönetiminden Buğra Baban getirildi

BORSAGUNDEM.COM/KULİS HABER

13 şirketi bünyesinde toplayan Tacirler Holding’in, finans alanındaki yatırımı olan Tacirler Yatırım Menkul Değerler üst yönetiminde önemli bir değişiklik yaşandı. Borsa Gündem'e gelen bilgilere göre, Tacirler Yatırım'da Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerini yürüten Mustafa İleri, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle görevinden ayrılmaya hazırlanıyor.

Mustafa İleri'den boşalan koltuğa ise şirket bünyesinde Genel Müdür Vekilliği ve Kurumsal Finansman Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüten Suavi Reşit Buğra Baban'ın getirildiği de Borsa Gündem'e gelen bilgiler arasında.

Mustafa İleri kimdir?

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans bölümü mezunu Mustafa İleri, iş hayatına 1980 yılında Meban Menkul Değerler'de Muhasebe Müdürü olarak başladı. Meban'da 3 yıl görev yaptıktan sonra, Transtürk Holding'e geçen İleri, 1984 yılında Pamukbank Mali İşler Bölüm Müdürlüğü görevine getirildi ve bu görevini 11 yıl boyunca 1995 tarihine kadar sürdürdü.

Daha sonra, Tacirler Yatırım'da 1996 yılında Mali İşler Koordinatörü olarak göreve gelen İleri, 2000 yılında şirket Genel Müdür Yardımcılığına yükseldi. İleri, şirkette 2010 yılından itibaren de GMY ile Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini birlikte yürütmesinin yanı sıra, Mart 2015'ten itibaren Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstleniyor.

Mustafa İleri ayrıca, Mayıs 2014-Mayıs 2016 yılları arasında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'nde Denetleme Kurulu Üyeliği yaptı.

Suavi Reşit Buğra Baban kimdir?buğra baban ile ilgili görsel sonucu

Boğaziçi Üniversitesi mezunu Buğra Baban, iş hayatına 1993 yılında Koç Holding'de başladı. Koç'un ardından Körfezbank ve İktisat Yatırım'da görev alan Baban, 2002-2007 yılları arasında Ciner Grubu'nda Sermaye Piyasaları Direktörlüğü görevini yürüttü.

2007 yılında, Oyak Yatırım'da Kurumsal Finansman Grup Başkanı olarak göreve başlayan Baban, 2013 yılında Tacirler Menkul Değerler'e geçti. Baban, 5 buçuk yıldır Tacirler Menkul'de Genel Müdür Vekilliği ve Kurumsal Finansman Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)