E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSzijjarto: Rusya'ya yönelik yaptırımlar Avrupa'ya büyük zarar veriyor---

Szijjarto: Rusya'ya yönelik yaptırımlar Avrupa'ya büyük zarar veriyor

Szijjarto: Rusya'ya yönelik yaptırımlar Avrupa'ya büyük zarar veriyor
24 Eylül 2022 - 21:19 borsagundem.com

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, Rusya’ya yönelik uygulanan yaptırımların Avrupa’ya büyük zarar verdiğini, enflasyonun yükseldiğini ve gıda ve yakıt fiyatlarının arttığını söyledi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa Birliği'nin (AB) Rusya'yı hedef alan yaptırımlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sputnik'e konuşan Szijjarto, "Yaptırım, hedeften çok kendinize zarar veriyorsa işe yaramıyor demek. Politikadan, ideolojiden uzaklaşıp sadece profesyonelce, fizik ve matematik açısından bakarsak, o zaman bu yaptırımların Avrupa için son derece zararlı olduğu bariz hale gelir. Avrupa için son derece zararlı oldukları tartışılamaz, çünkü Avrupa’da mal, gıda ürünleri, kamu hizmetleri, gaz fiyatları hızla artıyor, enflasyon tavan yapıyor" ifadelerini kullandı.

Budapeşte'nin farklı bir yaklaşım benimsemeye devam ettiğini ve enerji sektöründe Rusya ile işbirliğini etkileyecek hiçbir yaptırımı kabul etmeyeceğini kaydeden Szijjarto, bunun kesinlikle kırmızı çizgileri olduğunu ve kendi ulusal çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Bakan, "Macar halkının sorumlu olmadığı bir savaşın bedelini ödemek zorunda kalacağı bir durumdan kesinlikle kaçınacağız" diye konuştu.

Macaristan, 'Rusya'ya petrol yaptırımı' teklifini veto edecek

Macaristan: Rusya'ya yönelik yaptırımlar 2022 sonuna dek kalkmalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)