E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSwap Piyasası prosedüründe değişiklik yapıldı---

Swap Piyasası prosedüründe değişiklik yapıldı

Swap Piyasası prosedüründe değişiklik yapıldı
13 Haziran 2019 - 07:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul A.Ş. Swap Piyasası (Piyasa) teminat yönetiminde etkinliğin artırılması amacıyla çalışmalar kapsamında Eurotahvil ve altın dayanaklar da teminat kapsamına alındı

Borsa İstanbul AŞ Swap Piyasası teminat yönetmeliğini genişletmeyi sürdürüyor. Borsa paylarının ardından Maliye bakanlığı tarafından ihraç edilen Eurotahvil ve borsalarda işlem gören standartta altın dayanak varlıklar teminat olarak gösterilebilecek. 

Takasbank'tan yapılan açıklama şöyle:

"Borsa İstanbul A.Ş. Swap Piyasası (Piyasa) teminat yönetiminde etkinliğin artırılması amacıyla çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Eurotahvil ve borsalarda işlem gören standartta altın dayanak varlık Piyasa'da teminata kabul edilen varlık yelpazesine eklenmiş, risk hesaplamalarında ise vade bağımlı olarak artan ve peşinen tahsil edilen başlangıç teminatı uygulaması yerine, işlemin başlangıç teminatının geçen gün sayısı doğrultusunda hesaplanmasına yönelik bir geliştirme yapılmıştır." 

Değişikliklerin 17.06.2019 tarihinde devreye alınması öngörülüyor.

Borsa İstanbul payları TPP'de teminat olarak kabul edilebilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)