E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Swap önlemi" geçici---

"Swap önlemi" geçici

Swap önlemi geçici
27 Mart 2019 - 16:08 borsagundem.com

Türk bankaların yabancılara TL sağlamaktan kaçınmasıyla swap faizleri çok sert yükselirken kaynaklar bu işleme uzun süre devam edilmeyeceğini söyledi.

Türk bankaların yabancılara TL sağlamaktan kaçınmasıyla swap faizleri çok sert yükselirken kaynaklar bu işleme uzun süre devam edilmeyeceğini söyledi. Swap tarafındaki artış doları baskı altında tutarken; borsayı düşürdü, 2 yıllık tahvili yükseltti.

TL'deki sert değer kaybının ardından Türk bankaların, yabancı bankaların TL likidite yaratmak adına kullandığı Londra swap piyasasına TL sağlamama eğilimi en azından seçim sonrasına kadar devam edecek.

Konu hakkında bilgi sahibi üç kaynak Reuters'a yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisine yönelik "spekülatif saldırı"ya yanıt için devreye alınan bu önlemin "geçici" olduğunu, "en az seçim sonrasına kadar sürdürüleceğini" ancak "uzun süre sürdürülmeyeceğini" söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zorba28 Mart 2019 01:15

    rahmetli demirelin bir lafı vardır ''KESER DÖNER SAP DÖNER BİR GÜN GELİR HESAP DÖNER ''onun için bu işi büyütmenin bir anlamı yok. bu kerizler her zamanki gibi silahı bize doğrulturlar ama sonunda hep kendilerini vururlar....

  • borsa üvey evlet mı?27 Mart 2019 20:17

    dovizi dizginlemek için hep borsa batıyor. borsada zaten az sayıda yerli ve küçük yatırımcı kaldı. bu son örneklerde artık ky dövize döner...döviz yatırımı yapmayalım diye diye akıntıya kürek çektik...

  • Gs mağduru 27 Mart 2019 19:03

    Satmıyorum ılan kağıtları satmıyorum beraber batacağız spekler hadi yayınla modaretör bey .... yatırım tavsiyesi değildir

  • mehmet yılmaz27 Mart 2019 18:50

    yabancılar hem borsada hem swapta  ÇANAKKALEDEKİ gibi çakıldı.

  • Ofli27 Mart 2019 17:44

    Allah bildogi gibi yapsin borsada 3 kurusumiz vardi oda eridi gitti