E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSwap haberlerinin ardından yaşanan düşüş toparlanmaya çalışılıyor---

Swap haberlerinin ardından yaşanan düşüş toparlanmaya çalışılıyor

Swap haberlerinin ardından yaşanan düşüş toparlanmaya çalışılıyor
07 Ağustos 2020 - 09:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Ne Oldu?

Türkiye'de toplam korona virüs vaka sayısı 1.153 kişi artarak 237.265'e, hayatını kaybeden kişi sayısı 14 kişi artarak 5.798'e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 220.546.

ABD Başkanı Trump, Çin'li Tencent ve Bytedance ile işlemleri yasaklayan kararnameyi imzalandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunanistan-Mısır arasındaki deniz anlaşması hem Türkiye'nin hem de Libya'nın kıta sahanlığı ve haklarını ihlal ediyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği, Çavuşoğlu ile AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell arasındaki görüşmeden sonra "AB üyesi ülkeler, Türkiye ile mevcut olumsuz gidişin tersine çevrilerek ikili ilişkilerin güçlendiğini görmek istiyor." açıklaması yaptı.

Trump Kanada'dan gelen alüminyuma %10'luk gümrük vergisi için kararname imzaladı

ABD Senatosu, hükümet çalışanlarına TikTok'u indirmelerini yasaklayan yasa tasarısını onayladı

Facebook, korona virüs salgını nedeniyle Temmuz 2021'e kadar evden çalışma modeline devam edecek.

Kamu bankalarının başlattığı avantajlı konut kredisi paketi kapsamında ikinci el konutlar için uygulanan faiz oranı, yeniden arttırıldı.

Ne Olacak?

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, Almanya'da Dış Ticaret Dengesi, ABD'de ise İşsizlik Oranı ve Tarım Dışı İstihdam verisi açıklanacak.

Borsa İstanbul'un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Türkiye varlıkları swap haberlerinin ardından aldığı düşüşü toparlamaya çalışıyor. Londra swap piyasasında %1.000'i aşan faiz oranları bir miktar normalleşirken BİST100 endeksi güne tepki alımlarıyla başladı. Açılışın ardından İngiltere faiz kararı açıklandı. BoE faizlerini sabit tuttu. 750 milyar euroluk varlık alım programında değişikliğe gitmedi.

TL ise dolar karşısında değer kaybetmeye devam etti. Sabah saatlerinde 7,05 olan kur 7,30 seviyelerini gördü. BİST100 endeksi pozitif açılışın ardından kur hareketinin etkisiyle negatif seyre yöneldi. TCMB tarafından ise ''Piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir'' denildi. Endeks günü ise %5,26 düşüşle 1.034 seviyesinden tamamladı.

ABD tarafında ise haftalık İşsizlik Başvuruları takip edildi.

İşsizlik başvuruları beklentilerin altında 1,2 milyon kişi olarak açıklandı. Korona virüs pandemisi nedeniyle birçok iş yerinin faaliyetlerine ara verdiği 19 haftada başvurular 54,0 milyonun üzerine çıktı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)