E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuya zam geldi---

Suya zam geldi

Suya zam geldi
14 Kasım 2014 - 06:46 borsagundem.com

Büyükşehir olan Antalya'da zamlar erken başladı

Antalya’da 30 Mart yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen tüm köylerde 2015 yılı için suyun metreküp birim fiyatı 58 kuruşta eşitlendi. Taslak ücret tarifesi  Elmalı ve Demre’nin eski köyleri için yüzde 190,  Finike, Kumluca,  Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Gazipaşa için yüzde 132 zam anlamına geliyor.  Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü’nün 2015 yılı için hazırladığı yeni ücret tarifesi belli oldu. Su tarifelerinde minimum yüzde 9 artış öngören yeni ücret tarifesi, 20 Kasım Perşembe günü toplanacak ASAT Genel Kurulu’nda görüşülecek. Aralarında 19 ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de yer aldığı belediye başkanlarıyla birlikte Büyükşehir Meclisi’ne seçilen üyelerden oluşan ASAT Genel Kurul üyeleri, ücret tarifesini önce değerlendirmek üzere plan ve bütçe komisyonuna sevk edecek. Taslak, ardından tekrar genel kurul gündemine gelerek karara bağlanacak.

MERKEZDE ZAM YÜZDE 9

9 Taslak bütçede Antalya’nın merkez ilçeleri Muratpaşa,  Kepez,  Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı’nda 2.15 TL olan suyun metreküp birim fiyatı yüzde 9 oranında artarak, 2.35 TL olarak yer aldı. Merkez ilçelere bağlı orman köyleri ve tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülen köylerde ise evler için yüzde 16 oranında zamlanarak, 50 kuruştan 58 kuruşa yükseltildi.

ALANYA’DA 1 METREKÜP SU 1.64 TL 

Alanya ilçe merkezi ve tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen beldelerde 1.50 TL olan suyun birim fiyatı da yüzde 9’luk zamla 1.64 TL olarak tarifede yer aldı. Alanya’nın köytüzel kişiliği sona eren mahallelerinde 38 kuruştan satılan su, taslak bütçe olduğu haliyle kabul edilirse 1 Ocak 2015 itibariyle yüzde 52 oranında zamla 58 kuruştan satılacak.

KEMER’İN ESKİ KÖYLERİ İÇİN ZAM YÜZDE

93 Kemer merkez ve tüzel kişiliği sona eden beldelerde evler için 1.30 TL olan suyun metreküp fiyatı yüzde 9 zamla 1.42 TL olacak. Kemer’in tüzel kişiliği sona eren köylerinde ise 30 kuruştan satılan su yeni yılla birlikte 58 kuruştan satılacak. Kemer’in eski köy statüsündeki mahalleleri için suya gelen zam oranı yüzde 93 oldu. Finike, Kumluca, Manavgat, Kaş, Serik, Akseki, İbradı, Gündoğmuş ve Gazipaşa’da ve mahalleye dönüşen Karaveliler, Bademağacı, Ekşili, Dağbeli ve Karaöz’de evlerde musluklardan akan su 2015’te yüzde 10 zamlı akacak. İlçelerde 1 TL olan suyun metreküp birim fiyatı 1.1 TL olarak ASAT’ın 2015 yılı bütçesinde yer aldı. Bu grupta Kaş ve Manavgat ilçeleri için faturalandırma aylık yapılırken diğer yerleşim birimleri için ASAT iki aylık fatura gönderecek. Söz konusu ilçelere bağlı eski köy yeni mahallelerde ise 25 kuruş olan su yüzde 132 zamla 58 kuruş olacak.

ELMALI VE DEMRE’NİN KÖYLERİ İÇİN ZAM ORANI YÜZDE 190

Elmalı ve Demre ilçelerinde ise ev aboneleri için su 80 kuruştan 90 kuruşa yükselecek. İki ilçede zam oranı yüzde 12.5 olurken 2014 yılında suyun 1 metreküpü için 20 kuruş ödeyen bu ilçelere bağlı şimdi birer mahalleye dönüşen köylerde su fiyatı 58 kuruşa çıkacak. Elmalı ve Demre’nin artık birer mahalle olan köyleri için zam oranı yüzde 190 olarak yer aldı.

KORKUTELİ’NE TALİH KUŞU 

Antalya’nın su zamları konusunda en şanslı ilçesi ise Korkuteli oldu. 1 Nisan tarihinde yürürlüğe giren ASAT’ın 19 ilçeyi içine alan ücret tarifesinde Kemer’le birlikte yer alan Korkuteli, yeni yıl için bu kapsamdan çıkartılarak, Elmalı ve Demre’yle birlikte aynı tarife grubu içine alındı. 1 Nisan tarihli tarifede Kemer’le birlikte suyun 1 metreküpü için 1.30 TL ödeyen ilçe halkı, yeni belirlenen tarifeyle 90 kuruş ödeyecek. Korkuteli için indirim oranı yüzde 68 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)