E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudiler'den Putin'e petrol şantajı iddiası---

Suudiler'den Putin'e petrol şantajı iddiası

Suudiler'den Putin'e petrol şantajı iddiası
05 Şubat 2015 - 06:03 borsagundem.com

Suudi Arabistan’ın petrol fiyatıyla Rusya’nın Suriye’ye desteğini bitirmeye çalıştığı iddia edildi

Dünyanın petrol rezervlerinin beşte birini elinde bulunduran Suudi Arabistan’ın petrol fiyatıyla Rusya’nın Suriye’ye desteğini bitirmeye çalıştığı iddia edildi. New York Times gazetesinin haberine göre, Suudi yönetimi, düşük fiyatlarda seyreden petrolün Rus ekonomisi üzerindeki tahribatı kullanmaya çalışıyor

Habere göre, Rus ve Suudi yetkililer son birkaç ay çok sayıda görüşme yürüttü. Görüşmelerle ilgili Amerikalılara bilgi veren Suudi yetkililer, petrol arzını kısıp fiyatı artırma imkanına sahip oldukları için Putin üzerinde etkili olabileceklerini iletti. Ancak Suudi Kralı ABDullah’ın geçen ay ölmesinin gizli yürütülen görüşmeler üzerinde ne derece etkili olacağı merak konusu. Rusya’nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın en önemli destekçilerinden olduğu biliniyor.

733 milyar doları var

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) ana oyuncusu olan Suudi arabistan, petrolün varil fiyatı geçen yıl haziranda 110 dolarken geçen ay 45 dolara kadar inmesine rağmen üretimi kısmaya yanaşmıyor. gazete, 733 milyar dolar tasarrufu olan Suudi Arabistan’ın düşük petrol fiyatından birkaç yıl etkilenmeyeceğini, ancak Rusya , İran ve ABD’nin böyle bir lüksü olmadığını yazdı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)