E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudiler Arap liderleri iki olağanüstü zirveye davet etti---

Suudiler Arap liderleri iki olağanüstü zirveye davet etti

Suudiler Arap liderleri iki olağanüstü zirveye davet etti
19 Mayıs 2019 - 09:45 borsagundem.com

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği üyesi ülkelerin liderlerini, Mekke şehrinde 30 Mayıs'ta olağanüstü düzenlenmesi planlanan iki zirveye davet ettiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da Dışişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırılan habere göre, Kral Selman, KİK ve Arap Birliği üyesi ülkelerin liderlerini, Mekke'de 30 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan acil iki zirveye davet etti. 

Yetkili, Kral Selman'ın KİK ve Arap Birliği ülkeleriyle bölgede güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesine ilişkin istişare ve koordinasyon kurmak istediğine işaret etti.

Suudi Arabistan'da geçen salı iki petrol pompa istasyonuna "drone" saldırısı düzenlenmesi ve geçen pazar 2'si Suudi Arabistan'a ait 4 ticari geminin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kara suları yakınlarında sabotaja uğramasının ardından söz konusu zirvelerin düzenlenmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi. 

Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde de 14. Dönem İslam Zirvesi'nin düzenlenmesi bekleniyor. 

İslam devletleri arasındaki dayanışmayı güçlendirme amacı taşıyan Mekke'deki zirvede, İslam topluluğunu ilgilendiren meselelerin ele alınması bekleniyor.(Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HALİL TÜRK19 Mayıs 2019 17:16

    ben abd nin iran saldıcağına ihtimal vermiyorum.çünkü fransa ve abd nin uçak gemilerini batırır ise abd biter.

  • HALİL TÜRK19 Mayıs 2019 17:10

    yapsanız ne olacak yapasanız ne olacak hepiniz abd nin köpeklerisiniz.

  • müşkülpesent19 Mayıs 2019 16:54

    adamlar kendi birliklerini saglamlaştırıyor türk birligine ne oldu uyanalım artık.

  • Nihat19 Mayıs 2019 12:37

    Kanı bozuk dönekler!   Afrika da Müslümanlar bir deri bir kemik bir yudum suya muhtaç!  Yemende yapmakta olduğu katliamlarda bunların tam bir deyyus  olduklarını  izah etmektedir.  Bu alçaklar İngiltere de sarışın peşinde petrol dolarları yağdırıyorlar! İngiliz kontrolünde ki bu  dönekler işi gücü mezhebi ve ırki ayrılıkları körüklemek fitneye benzin atmaktan başka dertleri yok.  Kuran da  anlatılan münafık alametleri tam da bunlara uymakta!  Sorgusuz sualsiz Cehenneme atılacak olanlar!

  • KILIÇ19 Mayıs 2019 10:29

    BUNLARIN TOPLANTISINDA KAN VAR KONU İRAN OLACAKDIR ABD İLE İŞBİRLİGİ HALİNDE İRANA SALDIRI PLANI OLACAKDIR.