E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSuudi varlık fonu 3 şirketin hissesini aldı---

Suudi varlık fonu 3 şirketin hissesini aldı

Suudi varlık fonu 3 şirketin hissesini aldı
16 Mayıs 2020 - 14:15 borsagundem.com

Suudi Arabistan varlık fonu, Boeing, Citi Group ve Disney hisse senetlerinde alım yaptığını açıkladı

Beş yıl öncesine kadar yerel işletmelerdeki devlet payını tutan Kamu Yatırım Fonu (PIF), ilk çeyreğin sonunda BP Plc'ye 827.8 milyon dolar, Boeing Co.'ya 713.7 milyon dolar ve Citigroup Inc. ve Facebook Inc.'in her ikisine 522 milyon dolarlık yatırım yaptı. Ayrıca fon Walt Disney Co.'dan 495.8 milyon dolar, Bank of America Corp.'tan 487.6 milyon dolarlık hisse aldı.

Fonun yöneticisi Yasir Al-Rumayyan, Nisan ayında fonun ekonomik krizden doğan fırsatlara baktığını söylemişti. Al-Rumayyan, havacılık, enerji ve eğlence şirketlerini işaret ederek fonun birçok fırsat görmeyi beklediğini belirtmişti.

Konuya yakın kaynakların aktardığı bilgilere göre, korona virüs salgını ticareti olumsuz etkileyip hisse fiyatlarını yıllardır görülen en düşük seviyelere çekerken, fon küresel portföyünü genişletmeye çalışıyordu. Fonun diğer yatırımları arasında 513.9 milyon dolar ile Marriott International Inc. de bulunuyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)