E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSuudi Prens, Newcastle’ın peşinde---

Suudi Prens, Newcastle’ın peşinde

Suudi Prens, Newcastle’ın peşinde
26 Ocak 2020 - 08:29 borsagundem.com

Veliaht Prens Salman’ın yönettiği Suudi kamu fonunun, İngiliz milyarder Mike Ashley'e ait İngiliz Premier kulübü Newcastle’ı 445 milyon dolara satın alacağı konuşuluyor.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Manchester City’nin ardından bir İngiliz futbol takımı daha Körfez’in petrodolar milyarderlerine geçiyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin yönettiği Public Investment Fund, İngilizlerin efsane kulübü Newcastle United için görüşmelere başladı. Suudi kamu fonu, İngiliz milyarder Mike Ashley'e ait İngiliz Premier kulübü Newcastle’ı 340 milyon pound yani 445 milyon dolara satın alacağı konuşuluyor. Anlaşmanın günler hatta haftalar süreceği ifade ediliyor. Geçen yıl ekim ayında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Manchester United için Glazer ailesine 3.5 milyar euro değerinde teklifte bulunmuştu.

İNGİLİZ LİGİ’NİN ÇOĞU YABANCI

İngiltere Premier League’inde Manchester United ABD’li Malcolm Glazer’ın, Manchester City Birleşik Arap Emirlikleri’nden Şeyh Mansur’un. Chealsea ise Rus oligark Roman Abramovich’in. İngiliz ligindeki takımların 12’si yabancı yatırımcı ve işadamının. İlk sırada 4 kulüple ABD’li işadamları var. Amerikalıları 2'şer kulüp sahipliği ise Rus ve Çinli milyarderler izliyor. Ülkeler bazında İngiliz Premier Ligi'nde Birleşik Arap Emirlikleri’nin 1, İran’ın 1, İtalya’nın 1, Tayland’ın ise 1 takımı var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEREM KIRBIZLI26 Ocak 2020 21:50

    Elektrikli araçlar ve diğer teknolojik atılımlar her gün artmakta petrolün tahtı sallanınca bunların hali harap.

  • HALİL KERTENKELE26 Ocak 2020 20:47

    devletin parasını çar cur edin.ama bunlarında sonları gelecek halk bunları hepsinin kökünü kazıyacaklar .söyle petrole bir ihtiyaç kalmasın.20-30 yıl içinde olacaktır.bunlar kafirden daha daha kafir sülaleler.

  • vatandaş26 Ocak 2020 18:54

    yarasa kılıklı şeytan katil köpek müslüman düşmanı it

  • Tekno papaz26 Ocak 2020 13:13

    Bizim kulüpleri alın diyeceğim ama bizim dernekler bu sömürülen kulüpleri satmazlar. İmtiyazlı hisseler var, borsadaki çoğunluk hisse  onların elinde, bedelli yapılsa katakülli ile para vermeden bedelli yapıp şirketin piyasa değeri yükseliyor hem de bolca savrulacak para elde ediliyor.

  • köfteci26 Ocak 2020 12:00

    ingiliz kulübü almak iyi bir yatırım manchester city her sene kar açıklıyor darısı bizim batık kulüplerin başına

  • haramzadeler26 Ocak 2020 11:10

    lanet olası ancak kendi halkınızdan çalıp yabancılara yedirirsiniz. sizi,n ne bu dünyada nede ahiret de yeriniz yok ...

  • mali26 Ocak 2020 10:03

    Müslümanların parası nerede harcanıyor. Petrol medeniyetinin sonu yakın o zaman sizi görürüz. Mazlumların hiçbirine destek çıkmayan devlet örneğinin temsilcisi millet sizi unutmasın. 

  • Hep aynı26 Ocak 2020 10:54

    Nolacak ki bunlar paraları yer yer rahat yaşar geberir, öbür dünya meçhul. Zenginlerinin çocukları abd, kanada, Avrupa'ya yerleşir kalanlar da iç savaş, Filistin kaderini yaşar. Biz de öbür taraf diye kendimizi avuturuz