E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi prens: İran'la savaşabiliriz---

Suudi prens: İran'la savaşabiliriz

Suudi prens: İran'la savaşabiliriz
30 Mart 2018 - 13:56 borsagundem.com

ABD'yi ziyaretinde Wall Street Journal gazetesine konuşan Suudi Veliahtı, Batılı ülkeleri İran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulamaya çağırdı

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS) iki haftalık ABD ziyaretinde İran'a baskının artırılması taleplerini tırmandırıyor. 

Bu kez Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan MbS, uluslararası toplumun daha fazla yaptırımla İran'a baskıyı artırmasını istedi.

Suudi Arabistan'ın de facto lideri, ''İran'la askeri çatışmadan kaçınmak için bunu başarmalıyız, eğer bunu başaramazsak muhtemelen 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız'' dedi. 

NÜKLEER SİLAHLANMA RÜZGARLARI

MbS, ABD ziyaretine başlamadan önce CBS'in 60 Dakika programına verdiği mülakatta İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den 'Ortadoğu'daki yeni Hitler' diye söz etmiş, ''Suudi Arabistan nükleer bombası olsun istemiyor, ama hiç şüphe yok ki, İran nükleer bomba geliştirirse biz de mümkün olduğunda çabuk aynısını yaparız'' diye konuşmuştu. 

Bunun üzerine İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Veliahtı'nı 'hezeyan içindeki toy bir kişi' diye nitelemişti. Şimdiki halde Ortadoğu'da nükleer silah sahibi tek güç İsrail.

Bu arada ABD'de Yahudi lobisiyle de görüşen 32 yaşındaki prens, New York temasları çerçevesinde dini hoşgörü mesajı çerçevesinde farklı inançların liderleriyle de biraraya geldi. Grubun içinde iki haham da olduğu beliritildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa31 Mart 2018 10:34

    Savaşacaksan Terörist İsrail,yanı başında duruyor.Küçücük İsrail sizi önüne katıp kovaladı,siz nasıl savaşacaksınız.Ama entrika ve ayak oyunlarını iyi bilirsiniz.İran sizi ezer geçer,sakın Amerika ve İsrail'e güvenmeyin.

  • _icearth_31 Mart 2018 10:24

    keşke amerikaya güvenip böyle kafa tutuyor olsa,ne yazıkki güvendiği biziz,akıllanmayan türklere güveniyor,bunlar bize kıyamaz kendilerini, 500 yıldır olduğu gibi feda eder siper ederler bizim için diyor bu fellah,ama artık millet tarihini biliyor,araplara şimdiden geçmiş olsun,oralar daha öncede şiilerin eline geçmişti,değerimizi bilir elleriyle teslim ederler yakında görün,diğer ortadoğu gibi

  • Hakan31 Mart 2018 10:20

    türkler olmasaydı araplar bu yüzyılı bile göremeyecekti,ta 1200 lerde haçlılar bunları belleyecekti,biz kudüsten öteye geçirtmedik sonunda oradanda attık,milyonlarca şehidi 100 yıl süren haçlı seferlerine ,moğol istilasına,bizansın yayılamayıp yıkılmasına kurban verdik ,onlarda 1.dünya savaşında bize ettiklerini çeksinler.arabın arap olmayana bir üstünlüğü yoktur diyor.peygamberimiz,beter olsunlar

  • ARMAGEDON31 Mart 2018 12:52

    onlarda tersini düşünüyor 500 yıl bizi sömürdüler ,gelişmemizi önlediler diyor araplar şimdi sıra bizde şimdi biz sömürecez türkleri diyorlar zaten gerçeklik payı da var her şeyi satın aldılar bankalar araziler şirketler arapların eline geçti bu gidişle biz yabancı olacaz türkiye de

  • yılmaz31 Mart 2018 10:15

    arabistan ve iran savaşı asla ve asla bizim savaşımız olmamalı,biri rus biri amerikan köpeği iki devlet için tek bir mehmete kıymayalım,neresi düşerse düşsün ,belki 5 asırlık türk himayesinin kıymetini anlarlar,mescidi aksalar mescidi haramlar düşüyorsa boşuna değil,arapların hıyanetinden düşüecek düşecekse,RABBİM en doğrusunu bilir.

  • grossman331 Mart 2018 08:07

    İsrail bizim kardeşimizdir diyen Allah,Peygamber, Kuran ve Müslüman düşmanı Suudi Arabistan yöneticileri. Allah'a değilde ABD ve diğer Allah düşmanlarına mı tapıyorsunuz.YÜZÜNÜZE GÜLENE KIÇINIZI TESLİM EDİYORSUNUZi. Eğer varsa onurunuz şerefiniz, Allah Peygamber sevginiz kendinize geliniz.Elin Gavuru paranızı ve namusunuzu alır arkanıza geçer işinizi Petroliniz bitince de kullanılmış paspas gibi çöpe atarlar. Hala akıllanmayacakmısınız. Siz o kutsal toprakları hakketmiyorsunuz.Bekleyin O kutsal toprakların hamileri koruyucuları olan Osmanlı pek yakında oralara tekrar gelecektir; demedi demeyin.

  • grossman331 Mart 2018 07:20

    Ulan kuş beyinliler.Müslüman düşmanları.Siz eğilmisiniz İSRAİL Bizim kardeşimizdir diyen; sizden her türlü fitnelik ve kalleşlik beklenir.Allahınızdan bulun.

  • KILIÇ31 Mart 2018 07:07

    SEN ÖNCE MAMANI YE ÇÜNKÜ DAHA GELİŞMEMİŞİN ABD DENMİ AKIL ALDIN İRAN SENİ HAM EDER.

  • Ziya31 Mart 2018 05:03

    Angut! Ulan angut oğlu angut! Eğer sen Müslümansan müslüman kanı dökmenin haram olduğunu bilmiyor musun? İngiliz köpeği.

  • sadece sesli düşündüm31 Mart 2018 01:46

    hangi orduyla savaşacan sınırlarını bile abdli askerler koruyor lüks ve sefa içinde yaşan ingiliz metresin koynundan çıkartıp adamı jipinden indiripmi cepheye gönderecen zor ama bi gider yap ne olacak bundan haaa bu yorumumda irandan yana olduğum mantığı çıkmaz ortodoğudan iran ve israil hep fitne yayyıyor ikiside yok olmalı ama yorumun açılımı şu 3 dünya savaşında abdnin yanında rusa ve irana karşı savaşacaz diyor Türkçesi bu

  • Suudi kalleş31 Mart 2018 00:55

    İran kendisi yapar , sen ise satın alabilirsin ancak. İranlılar cesur millettir araplar ise korkak hele suudiler tam korkaktır. Türkiye sizin iğrenç elinizden o kutsal toprakları almalı gerekirse hepinizi geberterek.

  • POLAT ALEMDAR30 Mart 2018 21:06

    bir gün gelecek petrol bitecek halk kralları diri diri yiyecekler.müslüman müslümanı kırsın hristiyanlar ve yahudiler bayram yapsın.birlik olacakları yere birbirlerini yeme tuzağına düştüler.

  • : ))30 Mart 2018 20:57

    mecur diyor... ama ordaki millet savaşmak istemiyor. millet başka yer bu kukla aşiret yöneticisi başka der. ABD dediğini yaptırtıyor. yapmaz ise bu arabın sülalesinden başka bir kol çıkartır yönetime koyar.. o bakımdan bu arap lider böyle demek zosunda. kukla.. araplar bir biri ile savaşmaya bayılıyor. bir mille tolamadılar. tep aynı terane...

  • flamenco7230 Mart 2018 20:49

    .Yazık öbürkünü barınaktan yavruyken sahiplendiydi, sonra bakamayacağını anlayınca sokağa bıraktı.Şimdi Fransa sahiplenecek gibi...BU seferki -vahabi shephered- itaatkar ama tuvalet terbiyesi zor oluyor bunların..Ama Kurak iklime alışık sonuçta:):)Belki o yüzden bu tercih:)

  • vatansever30 Mart 2018 19:16

    birgun gelecek abd kulanilmis kondom gibi firlatip atacak sizi.petrolunde sonu var...Islam dusmanlarinin doldurusuna iyi gelin ve hizmet etmeye devam edin....

  • vatansever30 Mart 2018 19:12

    sizden herturlu soytarilik beklenir sizin atalariniz deyilmi puta tapan ve yeni dogmus cocuklara diri diri topraga gomen.......

  • ŞEREF YARDIMCI30 Mart 2018 18:52

    Vay denyo bir sen eksiktin bu coğrafyada işte kare tamam..Savaş senin yiyeceğin halt değil akıllı ol derim.Birilerinin dolduruşuna geliyosun gibi sonra çizerler kestaneyi haberin ola demedi deme..

  • fafa30 Mart 2018 17:38

    Sayın MbS,sakın Amerika'nın gazına gelme,Amerika kullanmasını iyi bilir ve üstünden atar.Gerçekten İran ile savaşmak istiyorsan kimseye güvenme seni ortada bırakırlar.

  • osman30 Mart 2018 17:09

    bunlaş anlaşmalı demeç veriyorlar ,bakıyorlar borsalar düzeliyor birinin işine gelmiyor elinde büyük dolar var oyuzden ortaya bir laf atıyor, sonra öbürü elinde başka bişey var bu sefer o ortaya bişey atıyor yani kısacası global ya ekonomi küresel krız peşine düşüyorlar akıllarınca .aslında ortada bişey olacagtıda yok yatırımcı tedirgin olsun hepsi o

  • cenk mert30 Mart 2018 16:53

    yerse tabi, yürek mi yedin nedir

  • Hasanby30 Mart 2018 16:53

    Hadi canım :o) :o)

  • mehmet30 Mart 2018 16:47

    bu ne yaa seviyesiz herif .. amerikanın oğlanı gibi..

  • Emekli30 Mart 2018 16:22

    Siz ancak deve kovalarsınız

  • oytun30 Mart 2018 15:39

    Bu kadar mı olur yaa inanılmaz. Bütün prensler ABD'de eğitim görüyor normal.

  • MEN30 Mart 2018 15:39

    ŞİMDİ BU ADAM MÜSLÜMAN MI YOKSA YAHUDİ Mİ... TRAMP İYİ BASMIŞŞŞŞŞŞ.....

  • vatansever30 Mart 2018 15:30

    abd ve israil ve bazi bati ulkelerinin yapmak isteyipte yapamadigini bu iki yuzlu sahtekarlara kullannarak yapmaya calisiyorlar,sistem cokta guzel isliyo.....

  • referans5830 Mart 2018 15:20

    Savaş lan,savaşmazsan Allah seni bildiği gibi etsin.

  • ersin30 Mart 2018 14:43

    Savaşda İsrailin ekmeğine yağ sür.

  • kenan30 Mart 2018 14:29

    savaşın tabi abd size o kadar uçağı silahı bombayı boşunamı satıyor. abd nin kuklaları.

  • Türkoğlutürk30 Mart 2018 14:17

    Geçmişi ingilizle işbirliği yapıo Osmanlıyı arkasından vuranların çocukları abd maşası olup müslüman iranı vuracak. Yakışır etekli lere. Bizdeki arap aşıklılarınada kapak olsun.