E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'dan İsrail açıklaması---

Suudi Arabistan'dan İsrail açıklaması

Suudi Arabistan'dan İsrail açıklaması
16 Aralık 2017 - 15:11 borsagundem.com

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel al-Jubeir Filistin ve İsrail'in mevcudiyeti konusunda bir uzlaşmaya varıldığı takdirde Riyad'ın İsrail ile tam diplomatik bağ kurmak için bir "yol haritalarının" olduğunu söyledi

Frace 24 televizyon kanalına verdiği bir röportajda konuşan Adel al-Jubeir krallığın İsrail ile herhangi bir ilişkisi olmadığını, İran'ın bölgede artan etkisinin iki ülkeyi de ilgilendiren ortak bir endişe olmasına rağmen Tel Aviv ile herhangi bir diplomatik bağ olmadığını söyledi.

Kasım ayı ortalarında Lübnan'da günlük bir gazete al-Akhbar al-Jubeir'den Veliaht Prensi Mohammed bin Salman'a İsrail ile ilişkilerin normalleşmesini planlandığı tarihsiz bir mektup yayınlamıştı.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail ordusunun kumandanı General Gadi Eizenkot bir röportajında Suudi Arabistan ile İran'a karşı mücadele konusunda istihbarat paylaşmaya hazır olduklarını söylemişti.

Jubeir değerlendirmelerinde Trump yönetimine de övgü göndererek "Trump hükümetinin İsrail ve Araplar arasında barışı sağlamak konusunda ciddi olduğuna inanıyoruz" dedi. Suudi Arabistan ne İsrail'i ne de Doğu Kudüs'ün başkent olduğu bir Filistin devletini hala resmi olarak tanımıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal17 Aralık 2017 11:48

    ABD kulusunuz .

  • KILIÇ17 Aralık 2017 10:32

    CONİ KÖLESİ .

  • Ne diyelim Allah herşeyin hayırlısını versin 16 Aralık 2017 23:44

    Evet zoruma gidiyor bu Suudilerin yaptıkları siz nasıl Müslümansınız diye sormadan edemiyorum.... Ama bir de 1948lere kadar geriye bakıyorum, adamlar infidadalar yapmışlar, Arap İsrail savaşları yapılmış milletimiz dualarıyla onların yanında olmuş ama devletimiz hangi yandaydı? Ama be olursa olsun Biz 90 yıllık eğrimizi düzeltmeye başlamışken bu Araplara ne demeli siz ne diye eğriliyorsunuz diye sormayakım mı?

  • Mekke medine16 Aralık 2017 23:38

    Suudilere savaş açıp tum hanedanlığı temizlemek lazım. Mekke medine bunlardan alınmal. Bunlara güvenilmez, kutsal yerler emanet edilemez

  • Adnan karaçiçek 16 Aralık 2017 21:48

    İki yüzlü hain Suudiler.trump şeytaninın yalakaları

  • Emekli16 Aralık 2017 21:14

    Yürü anca gidersin

  • nedim16 Aralık 2017 18:28

    Ulan senin sıfatını!!!!!