E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'dan flaş Umre kararı!---

Suudi Arabistan'dan flaş Umre kararı!

Suudi Arabistan'dan flaş Umre kararı!
08 Ağustos 2021 - 07:45 borsagundem.com

Suudi Arabistan, pazartesi gününden itibaren yurt dışından umre ziyaretleri için başvuruların alınacağını ve aylık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini bildirdi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakan Yardımcısı Abdulfettah Bin Süleyman, Kabe'nin de içinde bulunduğu Mescid-i Haram'ın yabancı ülkelerden umreciler ve ibadet amaçlı ziyaretçileri karşılamaya hazır olduğunu belirtti.

Başvuruların "Eatmarna" (İtemerna) uygulaması üzerinden yapılacağını ifade eden Bin Süleyman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine riayet edilerek günlük 60 bin, aylık ise yaklaşık 2 milyon umrecinin kabul edileceğini kaydetti.

Bin Süleyman, bakanlığın, umrecilerin hangi ülkelerden kabul edileceği ve sayılarının belirlenmesi konusunda yetkili makamlarla koordinasyon içinde çalıştığını bildirdi.

Suudi Arabistan'da onaylı Kovid-19 aşılarını yaptırmış olmanın, umre yapmak, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'de ibadet etmek için ön koşul olduğuna işaret eden Bin Süleyman, yurt dışından gelen umrecilerin aşı olduklarına dair belgelerinin yanlarında bulunması gerektiğini kaydetti.

Suudi Arabistan, hac ziyaretlerinin sona ermesinin ardından 25 Temmuz itibarıyla yurt içinde umre sezonunun başladığını, günlük 20 bin kişinin kabul edileceğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa08 Ağustos 2021 20:16

    Sudiler ve BAE dünyanın en büyük terör destekçisi,akan kanlarda onların sorumlluluğu var.PKK'ya açıktan 20 milyon dolar verdiler.Her yere Vahabi zihniyetini yayıyorlar.İran Şiiliği bunlar Vahabiliği.İkisi de bela.Yemeni harap ettiler.

  • Fahrettin08 Ağustos 2021 17:10

    Türkiyede ve dünyada terörü.besleyen ve törörü.yaratan Suudi araplara hacı göndermeyin boykot edelim.anlasınlar Türkiyenin büyüklüğünü.pislikler.j

  • ALPTUĞ08 Ağustos 2021 15:32

    Ülkemiz bunca felaket yaşarken zarar ve ziyan görenlere yardım edelim kardeşlerimiz ağlarken  onların acılarına merhem olalım ,diyanetinde buna yardımcı olması gerekir.müslümanlıkta bunu emreder.

  • Hamal08 Ağustos 2021 21:48

    Evet insanlar tatile de gitmesin.

  • Dr haci08 Ağustos 2021 14:04

    Onlar bizim malları boykot ediyor. Bizde umreyi 2 sene boykot koyalım. Bir tepki gösterelim ne olur sanki