E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'da yangın felaketi: 25 ölü---

Suudi Arabistan'da yangın felaketi: 25 ölü

Suudi Arabistan'da yangın felaketi: 25 ölü
25 Aralık 2015 - 04:32 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın Cazan kentindeki bir hastanede çıkan yangında 25 kişi öldü, 100'den fazla yaralı var

Suudiİ Arabistan’ın Yemen sınırı yakınlarındaki yoksul Cizan bölgesinin Cazan kentindeki bir hastanenin yoğun bakım, doğumhane ve yeni doğan ünitesinde çıkan yangında en az 25 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı.

Suudi Arabistan’ın El-Ekberiye televizyonuna konuşan bir görgü tanığı yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini, birkaç dakikada binayı sardığını söyledi.



Suudi Arabistan’da geçtiğimiz aylarda hac döneminde peşpeşe yüksek can kaybının olduğu iki kaza yaşamıştı. Vinç kazası ve izdihamda yüzlerce kişi ölmüştü.

Yangının ardından sosyal medyada öfkeli tweetler atılırken, bir sosyal medya kullanıcısı “Sağlık bakanının Cizan hastanesindeki yangından sonra istifa edecek cesareti var mı” diye sordu.

Suudi Arabistan’da 2002 yılında bir kız yurdunda çıkan yangında itfaiye erlerinin kız öğrencileri tesettürlü değil diye müdahale etmesi engellenmiş, 14 kız çocuğu ölmüştü. Sekiz yıl sonra ise itfaiye erlerinin kadınları kurtarması yolundaki sınırlama kaldırılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)