E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'da kabine değişikliği: Kralın oğlu savunma bakanı oldu---

Suudi Arabistan'da kabine değişikliği: Kralın oğlu savunma bakanı oldu

Suudi Arabistan'da kabine değişikliği: Kralın oğlu savunma bakanı oldu
27 Eylül 2022 - 21:38 borsagundem.com

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud, bir kraliyet kararnamesi yayımlayarak Suudi Arabistan kabinesinde değişikliğe gitti

Suudi Arabistan Kralı, kraliyet kararnamesiyle kabinede değişikliğe gitti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman başbakanlığa atanırken, Kral Salman'ın diğer oğlu Savunma Bakan Yardımcısı Khalid bin Salman da Savunma Bakanlığı'na getirildi.

Veliaht prens olan ve ülkenin fiili lideri konumundaki oğlu Muhammed bin Salman'a başbakanlık görevi veren Kral Salman, Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapan diğer oğlu Khalid bin Salman'ı da Savunma Bakanı mevkisine atadı.

Prens Abdulaziz bin Salman, Enerji Bakanlığı görevine devam edecek. Dışişleri ile Yatırım Bakanlığı da değişikliğe uğramadı.

Kararnamede ayrıca Senegal'e 63 milyon dolarlık kredi verileceği belirtildi. Suudi Arabistan Kalkınma Fonu, Senegal'in başkenti Dakar'dan Tivaoune'ye uzanan bir sahil yolunun yapımını finanse etmek için kredi verecek.

Suudi Varlık Fonu'ndan dolar cinsinden yeşil tahvil ihracı

 

Suudi Arabistan devreye girdi: Rusya tutuklu ABD'lileri serbest bıraktı

 

Suudiler de Türkiye’den SİHA istedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)