E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSuudi Arabistan'da 2-3 yıla kadar kriz bekleniyor---

Suudi Arabistan'da 2-3 yıla kadar kriz bekleniyor

Suudi Arabistan'da 2-3 yıla kadar kriz bekleniyor
10 Mayıs 2016 - 12:04 borsagundem.com

Düşük petrol fiyatları ile yüksek ödeme taahhütlerinin Suudi Arabistan'ı finansal krize sürükleyeceği söyleniyor.

PointState Capital CEO'su Zach Schreiber 2 yıl önce yaşanabilecek bir petrol kriziyle ilgili yatırımcıları uyarmıştı.Scheiber şimdi deSuudi Arabistan'da finansal krizin baş gösterdiğini aktarıyor.

TAHMİNLER TUTUNCA...

CNNMoney'nin haberine göre, petrol fiyatları 100 dolar iken krizi haber veren Schreiber bu doğru tahmini sonucunda firmasına 1 milyar dolar kazandırmayı başardı. Schreiber'ın tahmin ettiği gibi petrol geçtiğimiz şubat ayında 26 dolara kadar geriledi ve petrol üreticisi ülkelerin başını ağrıttı. Suudi Arabistan bu durumun sonucunda harcamalarında kesintiye gitmeye başladı ve 21 yıldır görevde olan petrol bakanı Ali Naimi'yi kovdu.

İFLAS TEHLİKESİ

Schreiber'e göre durum giderek kötüleşecek. Suudi Arabistan'ın duvara çarpmasına 2-3 yıl var diyen Schreiber, Suudi Arabistan'ın yapısal olarak iflas edeceğini aktardı. Suudi Arabistan'ın çifte tehtitle yüz yüze olduğunu aktaran Schreiber yüksek harcama taahhütleri ile ucuz petrolün ülkenin yüksek borçlarla uğraşmak zorunda kalacağının altını çizdi.

Suudi Arabistan’da petrolün kontrolü Kralın oğluna geçti

 

Suudi borsasını GS ve HSBC halka açacak

 

Suudi dev şirket 50 bin kişiyi işten çıkardı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)