E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'a şok! Merkel rest çekti---

Suudi Arabistan'a şok! Merkel rest çekti

Suudi Arabistan'a şok! Merkel rest çekti
26 Ekim 2018 - 16:50 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, Suudi Arabistan'a "Kaşıkçı cinayeti tam olarak açıklanana kadar, silah satışı yok" mesajı verdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Prag'da Çek mevkidaşı Andrej Babis ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Kaşıkçı cinayeti tam olarak aydınlanana kadar, Suudi Arabistan'a silah satmayacaklarını ifade etti.

"Bu korkunç olayın arka yüzünü netleştirmek gerekli. Bu olmazsa, Suudi Arabistan'a silah göndermeyeceğiz" dedi.

Avusturya 'ortak pozisyon' önerdi ama...

Diğer yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kaşıkçı olayıyla Suudi Arabistan'a silah satışının birbiriyle alakasız konular olduğunu öne sürdü.

Böylece Avusturya'nın, Suudi Arabistan'a silah ihracatına yönelik ortak Avrupa pozisyonu önerisi zora girdi.

Suudi Arabistan, Almanya'nın yılbaşından bu yana en çok silah sattığı ikinci ülke oldu. Almanya, yılın 9 ayında Cezayir'e yaklaşık 741,5 milyon avro, Suudi Arabistan'a da yaklaşık 417 milyon avro değerinde silah sattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün de Suudi Arabistan'a hızlı, şeffaf ve inandırıcı bir aydınlatmayı sağlama çağrısında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bayram Eken27 Ekim 2018 03:25

    Silah tüccarları , kan ve ölümden ne para kazanıyorlar be !!!! Şimdi de erdemli bir davranış gibi silah satmayacaklarmış , başka zaman sattığınızda oyuncak diye oynayacaklar değil herhalde , Müslümanlar birbirini kırsın diye silah satıyorlar.

  • Medeniyet ?27 Ekim 2018 12:51

    Alma bilader zorla mı ? Birbirine düşüyorsan kendinde suç bul, başkasını suçlamak en kolayı. Kadın ülkesini, insanını, coğrafyasını , menfaatini koruyor yabaniden, hastalıktan, az gelişmişinden, hırsızından, kural tanimazindan. Sen üret iyisini barış için caydırıcı olsun. Keşke biz de oyun oynanan değilde oynayan olsak. Osmanlı da böyle yıkıldı. Üretme sonra da ağla onu bunu suçla. Ortadoğuya kimse silah satmasa bıçak,balta ile birbirine düşer.

  • ERKEK26 Ekim 2018 23:57

    ERKEK GİBİ MŞL.

  • Hab27 Ekim 2018 12:52

    Bizdeki bir çok erkekten erkek olduğu kesin

  • Bika26 Ekim 2018 18:06

    Mercedes de satmayın deveye binsinler.

  • Helal26 Ekim 2018 17:30

    Helal olsun sana