E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan yönetiminden skandal Türk okulları kararı---

Suudi Arabistan yönetiminden skandal Türk okulları kararı

Suudi Arabistan yönetiminden skandal Türk okulları kararı
28 Nisan 2021 - 23:39 borsagundem.com

Suudi Arabistan, ülkedeki 8 Türk okulunu kapatma kararı aldı

Suudi Arabistan yönetimi, Riyad ve diğer vilayetlerde faaliyette olan MEB'e bağlı 8 Türk okulunu 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonunda kapatma kararı aldı.

AA'nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı, ülkenin kuzey batısında yer alan Tebuk, Riyad, Taif ve Cidde'deki Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara kapatma kararını yazılı olarak iletti.

KARAR, OKULLARA SÖZLÜ OLARAK TEBLİĞ EDİLDİ

Aynı şekilde, Dammam ve Abha şehirlerindeki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların da Suudi Arabistan'ın yetkilerince ziyaret edilerek benzer kapatma kararlarının sözlü olarak tebliğ edildiği öğrenildi.

Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'nın, yakın zamanda okullara gönderdiği kapatma kararında "eğitim yılı sonunda okullardaki faaliyetlerin sonlanacağı, öğrencilerin diledikleri okullara kayıt yaptırmaları hususunda kolaylık sağlanacağı, konuyla ilgili velilerinin bilgilendirilmesi gerektiği" aktarıldı.

Benzer biçimde, Mekke ve Medine'deki Türk okullarının da aynı uygulamaya tabi tutulduğu paylaşıldı.

Diplomatik kaynaklar, Suudi Arabistan'daki Türk okullarının kapatılması durumunda bu okullarda öğrenim gören 2256 öğrencinin yeterli düzeyde Arapça bilmemeleri nedeniyle Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitimlerine devam etmeleri durumunda mağduriyet yaşayacaklarını belirtiyor.

OKULLARIN İSİMLERİ

Suudi Arabistan'ın faaliyetlerini sonlandırdığı okulların isimleri Riyad Uluslararası Türk Okulu, Cidde Uluslararası Türk Okulu, Tebük Uluslararası Türk Okulu, Dammam Uluslararası Türk Okulu, Taif Uluslararası Türk Okulu, Abha Uluslararası Türk Okulu, Mekke Uluslararası Türk Okulu, Medine Uluslararası Türk Okulu şeklinde sıralandı.

Suudi petrol şirketi Aramco'da ikinci halka arz hazırlığı

 

Suudi petrolüne ABD ve Çinliler ortak oluyor

 

Türkiye, Suudi Arabistan’ın ambargosunu DTÖ’ye götürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Heps üstümüze eliyor29 Nisan 2021 11:38

    Türkiye bu kabile devletine pabuç bırakmamalı. Derhal bunu engellemeli. ve Katil Selman denilen uyuzun ipini pazara çıkarmalı

  • Kral29 Nisan 2021 11:01

    Tarih asla yalan söylemez. Geçmiştede tavrınız belliydi. Şimdide belli. Değişen bir şey yok yani. Peygamberimin(S.A.V) hiçbir telkinini dikkate almayıp, onu unutmuşsunuz. Siz üstün ırk falan değilsiniz. Üretmeden ülkenize verilen petrolle yani nimetle ahkam kesiyorsun. Hiçbir şey sonsuz değildir. Bu kafayla devam et. Allahtan dünya gelip geçici.

  • okiman0729 Nisan 2021 10:00

    ayıdan post bunlardan dost asla olmaz

  • Umut 5329 Nisan 2021 08:54

    Normal bir toplum olsalardı Allah defalarca onlara peygamber gönderir miydi? Ebu Cehil'in torunları o topraklarda kol geziyor. 

  • fafa29 Nisan 2021 07:41

    Arap Kardeşim,Cumhurbaşkanımız size küser.Sizi ne çok da seviyordu!Bu yaptığınız din kardeşliğine yakışır mı?