E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan, Yemen Hükümeti ve Husiler Biden'ın kararından memnun---

Suudi Arabistan, Yemen Hükümeti ve Husiler Biden'ın kararından memnun

Suudi Arabistan, Yemen Hükümeti ve Husiler Biden'ın kararından memnun
05 Şubat 2021 - 08:14 borsagundem.com

Biden'ın Yemen'de Suudi Arabistan'a verilen askeri desteği durdurma kararı Yemen Hükümeti ve Husileri memnun ederken Suudileri de, ABD Başkanı'nın "Toprak bütünlüğünü korumaya devam" sözü mutlu etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın "Yemen'de operasyonlara verilen desteğin sonlandırılması" kararı bölgedeki taraflarca memnuniyetle karşıladı.

Yemen Dışişleri ve Göçmen İşleri Bakanlığının resmi sitesinde yer alan açıklamada, ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi olarak Tim Lenderking'in belirlenmesine atıfta bulunularak, bunun Yemen hükümeti ve halkının desteklenmesinde atılmış önemli bir adım olduğu bildirildi.

Husiler, ABD'nin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği desteği sona erdirmesinden memnun
Biden'in "Yemen'de yürütülen operasyonlara verilen desteğin sonlandırılması" kararından memnuniyet duyulduğu ifade edilen açıklamada, Yemen hükümetinin, kapsamlı ve sürdürülebilir barışın tesisi için uluslararası toplumla çalışmaya hazır olduğu vurgulandı.

Açıklamada, krizin, Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK) temsil ettiği Körfez girişimi, BM'nin 2216 sayılı kararı ve kapsamlı ulusal diyalog konferansı temelinde siyasi çözüme kavuşturulması gerektiği kaydedildi.

RİYAD DA MUTLU

Riyad yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden'in "Suudi Arabistan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünü savunmasına yardım etmeyi sürdürme" kararını memnuniyetle karşıladı.

ABD, Yemen'de Suudi Arabistan'a verdiği askeri desteği sona erdirdi
Husiler, ABD'nin Yemen'deki savaşta Suudi Arabistan'a verdiği desteği sona erdirmesinden memnun
Biden'in, ABD'nin diplomasi yaklaşımına ve Yemen savaşına verilen desteğin kesilmesine ilişkin yaptığı açıklamalara Suudi Arabistan'dan yanıt geldi.

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, Riyad yönetimi, Yemen krizinde siyasi çözüme varılmasını destekleyen tavrını yinelerken ABD'nin "Suudi Arabistan'ın egemenlik ve toprak bütünlüğünü savunmasına yardıma devam etme" kararından da memnuniyet duyulduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın, Biden yönetimi, yeni atanan ABD Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, Birleşmiş Milletler (BM), Yemenli tüm taraflar ve koalisyon güçleriyle ülkedeki savaşın sonlanması için çalışmayı arzuladığı ifade edildi.

Biden, 4 Şubat'ta Yemen'deki durumu öncelediklerini belirterek, "Bu savaş artık bitmeli. Bu konudaki vaadimizi yerine getirebilmek için Yemen'deki savaşta operasyonlara (Suudi Arabistan'a) sağlanan tüm Amerikan desteğini, ilgili silah satışları da dahil olmak üzere sonlandırıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Biden'dan dengeleri değiştirecek 2 kritik karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)