E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan ve Yunanistan arasında iş birliği---

Suudi Arabistan ve Yunanistan arasında iş birliği

Suudi Arabistan ve Yunanistan arasında iş birliği
27 Temmuz 2022 - 00:03 borsagundem.com

Yunanistan ile Suudi Arabistan arasında enerji ve teknoloji alanında iş birliği anlaşması imzalanacak

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Atina'da yaptığı görüşmede, Yunanistan ve Suudi Arabistan'ın yenilenebilir enerji konusunda bir anlaşma imzalayacaklarını açıkladı. Selman, teknoloji ve güvenlik alanlarında yapılacak olası anlaşmalar hakkında da görüşeceklerini bildirdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bin Selman'ın ikili görüşmesinin ardından iki ülke heyetleri bir araya geldi.

Selman yaptığı görüşmede, Yunanistan ve Suudi Arabistan'ın yenilenebilir enerji konusunda bir anlaşma imzalayacaklarını açıkladı.

Görüşmelerde, yeşil enerji alanında iş birliğiyle Suudi Arabistan'ın Avrupa'ya Yunanistan üzerinden elektrik transferi imkanları da ele alındı.

İki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Anlaşması imzalanırken; enerji, savunma, yatırım, sağlık, kültür, spor, bilim ve teknoloji alanlarında iş birliğini öngören anlaşmalar yapıldı.

Ziyaret kapsamında iki ülkenin ilgili kurum temsilcileri, Asya ve Avrupa arasında veri transferini Suudi Arabistan ve Yunanistan üzerinden sağlaması hedeflenen denizaltı kablo bağlantı projesi "Doğudan Akdeniz'e Veri Koridoru" (East to Med data Corridor) için de imza attı.

Suudi Arabistan petrol üretimini artıracak

 

Arap liderler, Cidde Zirvesi için Suudi Arabistan’da

 

Suudi Arabistan ile ABD arasında 18 anlaşma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Amin27 Temmuz 2022 06:12

    Tamda size yakışanı yapmışsınız yan yana koyduğunuz bayraklarınızdan utanın,bayılıyorsunuz kefere işe görüşmeye neymiş savunma teknoloji vs iş birliği ahahahahaha komikler sizi neyiniz varda görüşmesini yapacaksınız birinizde petrol diğerinizde ab nin korumalığı var ederiniz bu kadar yunan zaten kafirde sizde onunla saf tutmanın bedelini ödeyeceksiniz ama en büyük bedeli yüce Allahın evini ziyaret etmek isteyenleri engellediğiniz için hesap vereceksiniz inşAllah.

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ27 Temmuz 2022 00:30

    yunanistan da ne teknoloji sanayisi varmış ki bu anlaşmaları yapmışlar.ben hiç bir hiristiyan ve hiç bir müslüman ülkeye güvenmiyorum.TÜRK ün TÜRK den başka dostu yoktur.