E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan ve Rusya’dan askeri işbirliği anlaşması---

Suudi Arabistan ve Rusya’dan askeri işbirliği anlaşması

Suudi Arabistan ve Rusya’dan askeri işbirliği anlaşması
24 Ağustos 2021 - 10:15 borsagundem.com

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz, dün Moskova’ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile bir araya geldi.

Görüşmede askeri ve savunma alanındaki işbirliğini geliştirmenin yolları, bölgede güvenlik ve istikrarı korumaya yönelik yürütülen ortak çabalar ve iki ülkenin karşı karşıya olduğu ortak zorluklar ele alındı.

Görüşmenin sonunda, Prens Halid ve Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin, iki ülke arasında ortak askeri işbirliği alanlarını geliştirilmesini öngören bir anlaşma imzaladı.

Prens Halid bin Selman, Pazartesi günü Rusya’nın Kubinka şehrinde başlayan Army 2021 Uluslararası Askeri-Teknik Forumu’na katılmak üzere Rusya’ya gitti.

Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı, Moskova’da Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Korgeneral Alexei Lepalin Analutovich ve bir dizi yetkili ile görüşmeler gerçekleştirdi.

(Şarku’l Avsat)

Rusya: Türkiye ile yeni S-400 anlaşması yakında imzalanacak

 

İngiltere: Taliban konusunda Rusya ve Çin’in işbirliğine ihtiyacımız var

 

Suudi Arabistan’dan kritik petrol kararı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ24 Ağustos 2021 10:46

    aslında rusya bize ihtiyacımız olan silahları ya hibe etmeli yada yarı fiyatına vermelidir çünkü abd yi karşımıza aldık madara ettik fiyakasını bozduk rusya nın önünü resmen açtık.