E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSuudi Arabistan temsilcilik açmayan yabancılarla çalışmayacak---

Suudi Arabistan temsilcilik açmayan yabancılarla çalışmayacak

Suudi Arabistan temsilcilik açmayan yabancılarla çalışmayacak
16 Şubat 2021 - 11:36 borsagundem.com

Suudi Arabistan, 2024'ten itibaren bölgesel genel merkezini Suudi Arabistan’a taşımayan yabancı firmalarla çalışmayacak

BORSAGUNDEM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Suudi Arabistan, 2024'ten itibaren bölgesel genel merkezini Suudi Arabistan’a taşımayan yabancı firmalarla çalışmayacak

Reuters'da yeralan haberde Devlet haber ajansı SPA'nın resmi bir kaynağa dayanarak bildirdiğine göre Suudi Arabistan, 2023'ten sonra krallıkta bölge merkezi olmayan yabancı şirketlerle artık sözleşme imzalamayacak.

SPA'nın bildirdiğine göre, 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek politika, yabancı firmaları yerel işlerin yaratılmasına yardımcı olacak kalıcı, ülke içinde bölgesel bir merkez açmaya teşvik etmek için tasarlandı.

Yatırım Bakanı Khalid al- Falih sosyal medyada paylaştığı mesajında "Karar, vatandaşlar için binlerce iş yaratma, uzmanlık aktarma ve bilgiyi yerelleştirme şeklinde olumlu bir şekilde yansıtılacak, çünkü yerel içeriğin geliştirilmesine ve krallığa daha fazla yatırım çekilmesine katkıda bulunacak" diye yazdı.

 

Yabancı firmalar yıllardır komşu Birleşik Arap Emirlikleri'ni Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bölgesel operasyonları için bir sıçrama tahtası olarak kullandılar.

Kaynağın aktardığına göre Suudi politikası devlet kurumları, kurumları ve fonları için geçerli olacak ve bu yıl yeni düzenlemeler yapılacak

SPA, yürürlüğe girdiğinde, devlet harcamalarının verimliliğini artıracağını, sermayenin ülke içinde tutulmasına yardımcı olacağını ve hükümet tarafından satın alınan ana mal ve hizmetlerin yerel menşeli olduğunu garanti edeceğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın fiili hükümdarı Veliaht Prens Muhammed bin Salman, kral olan babası onu 2017'de tahtta bir sonraki sıraya koyduğundan beri, bir dizi reformla krallığı açmayı ve ekonomisini çeşitlendirmeyi taahhüt etti.

SPA, bu ayın başlarında, Suudi Arabistan'da PepsiCo ve Tim Hortons dahil olmak üzere 24 yabancı şirketin bölge ofisleri açma niyetlerini açıkladığını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan gündüz16 Şubat 2021 11:52

    2025 yılına kadar elektrikli araçlar çıksa sudiler Türklerden başka yabancı göremez ülkelerinde...