E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSuudi Arabistan rekor kırdı---

Suudi Arabistan rekor kırdı

Suudi Arabistan rekor kırdı
21 Kasım 2018 - 15:28 borsagundem.com

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminin Kasım ayının başlarında günlük 11 milyon varile yaklaşarak rekor seviyeye çıktığı kaydediliyor

İran yaptırımları ile birlikte Suudi Arabistan petrol üretimini artırdı. Suudi Arabistan'ın üretimini izleyen sektör üst düzey yetkililerine göre, bu ülkenin ham petrol üretimi, İran'ın arzında yaptırımlardan dolayı meydana gelen düşüşten dolayı normalden daha fazla gelen talepten dolayı, bu ayın başlarında günlük 11 milyon varile çıkarak rekor seviyeye ulaştı.

Krallık ile ticari ilişkilerini korumak için isimlerini vermeyen bu yetkililer, Riyad'ın günlük 10.8 milyon ila 10.9 milyon varil petrol üretmekte olduğunu ve bazı günler, iç ve denizaşırı stokların azaltılarak günlük 11 milyon varilden fazla petrolün piyasaya verildiğini kaydettiler.

Suudi Arabistan yetkilileri konu hakkında yorum yapmadılar. Bir ticaret yayını olan The International Oil Daily, Suudi Arabistan'ın üretim rakamlarına bugün haberlerinde yer verdi.

Riyad'ın yüksek miktardaki üretim ve arz oranlarını tüm ay boyunca koruyup korumayacağı ya da Kasım ayının ikinci yarısında üretimi azaltarak aylık ortalamayı düşürüp düşürmeyeceği henüz belli değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)