E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan ile ABD arasında 18 anlaşma---

Suudi Arabistan ile ABD arasında 18 anlaşma

Suudi Arabistan ile ABD arasında 18 anlaşma
16 Temmuz 2022 - 09:33 borsagundem.com

Suudi Arabistan ile ABD arasında 18 anlaşma ve mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.


Suudi Arabistan haber ajansı SPA'ya göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti kapsamında iki ülkenin Enerji, Yatırım, Haberleşme ve Sağlık bakanlıkları ile bu alanlarda faaliyet gösteren kuruluşlar enerji, yatırım, iletişim, uzay ve sağlık alanlarında iş birliği için masaya oturdu.

Haberde, 18 anlaşma ve mutabakat zaptının, Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu kapsamında ve gelecek vaat eden sektörlerde yatırım yapma amacıyla imzalandığı belirtildi.

Anlaşmalardan 13'ünün, Suudi Arabistan'daki Enerji ve Yatırım bakanlıklarının yanı sıra Jubail ve Yanbu Kraliyet Komisyonu ile ABD Havacılık Şirketi Boeing, Raytheon Savunma Sanayii, tıbbi cihaz şirketi Medtronic ve yazılım şirketi Digital Diagnostics gibi önde gelen bir grup Amerikan şirketi arasında imzalandığı ifade edildi.

Ayrıca Suudi Arabistan Uzay Dairesi; Ay, Mars ve kuyruklu yıldızların barışçıl amaçlar için kullanılmasını öngören uluslararası koalisyona katılmak için ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Ay Keşif Programı Artemis'i imzaladı.

Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ise bilişim teknolojisi alanında lider bir şirket olan ABD merkezli IBM ve ABD Ulusal İletişim ve Bilgi İdaresi (NTIA) ile mutabakat zaptlarına imza attı.

İki ülke arasında ayrıca, temiz enerji ve halk sağlığı, tıbbi bilimler ve araştırma alanlarında mutabakat zaptları imzalandı.

ABD Başkanı Joe Biden İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan'ı kapsayan bölge ziyaretinin son durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gelmişti. Biden, Riyad yönetiminin hava sahasını İsrail'e açma kararının ardından Tel Aviv'den doğrudan Suudi Arabistan'a gelen ilk ABD Başkanı oldu.

ABD Başkanı Biden, Suudi Kral Selman ile görüştü

 

Biden: Enflasyon kabul edilemez derecede yüksek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Boş16 Temmuz 2022 12:23

    Aklı var onlarında gelmesinler oyuna madem paralarını alacaklar yok soygun yapacaklar vermeye dünden razıysan gelip alırlar kafasızlar.

  • Fatih16 Temmuz 2022 11:38

    Salman akçağı dünyanın en tehlikeli kişisi. Putin ile yarış eder alçaklıkta.

  • Sn. Trol16 Temmuz 2022 23:34

    her kimsen yorumun çok saçma gerçekten.

  • Mucise Reis ;)16 Temmuz 2022 11:28

    Biden bildiğin projelerine sponsor arıyor. Ya ben masraflı uzay işlerindeyim. yap boz tutana kadar devam bol bol para lazım masrafı çok diyor... Sudilerde tabi bende petrol xxx yıl sonra bitecek. O bakımdan sabit gelir getiren herprojeye ortak olurum, sen benim dunayda petrol satış işlerim ambargo işleri vb koru biden diyor.. Biden yaa 27/26 temmuz FED var faiz arttırıcaz, ama enerjı fiyatları  enflasyon yapıyor. Bir sen bu işlere el at diyor.. Hay hay efendim enerjıde ortak çalışalım fiyatlar dengeli olsun abd usd si kısa süred eiyileşsin... Biden, yaa abd de seçim var halk enflasyon bilmiyor Türk halkı gibi değil :D seçimlerde kaybetmeyeyim enerjı enflasyonu korukleı 41 yılın zirvesi Yüzde 9 enflasyon yedik ABd halkı diyor... ABD ülkesine kaynak usd çekebiliyor :D usd kullanımı artıyor, usd rezerv para birimi enerjıde yine böylece :D 

  • ALİ KODUŞ16 Temmuz 2022 11:17

    Bunlardan müslümanlara hiç dost olurmu tarih boyunca kaç milyarlarca müslüman ve gariban insanı para için katletmişlerdir.ortalık biraz düzelince kazığı yine sokalarlar.

  • baran16 Temmuz 2022 10:41

    Yine ne haltlar karıştırıyorsun pis moruk?

  • Senin kafan16 Temmuz 2022 22:03

    belden aşağı çalıştığı için, anlatsa da anlamazsın zaten.

  • Bik16 Temmuz 2022 09:59

    Yapılan anlaşmanın sonucunda ABD, milyarlarca dolarlık satış yaparak Suudilerin parasını alacaktır.

  • fuat16 Temmuz 2022 09:56

    haydut soygunda !!!