E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan iflas edebilir!---

Suudi Arabistan iflas edebilir!

Suudi Arabistan iflas edebilir!
26 Ekim 2015 - 17:49 borsagundem.com

IMF'den Suudi Arabistan için kötü haber. Petrol 50 dolar seviyesinde seyretmeye devam ederse dünya petrol devi 5 yıl içinde iflas bayrağını çekecek.

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) dengeleri alt üst edecek açıklama. IMF'nin yayımladığı rapora göre, petrol fiyatları varil başına 50 dolarda kalırsa, bölgedeki ülkeler kısa sürede büyük parasal kayıplara uğrayacak.

Rapora göre, Suudi Arabistan için bu şartlar altında biçilen süre 5 yıl. Eğer fiyatlar bu seviyede seyretmeye devam ederse petrol devi iflasla burun buruna gelecek.
 
106 DOLARDAN SATMASI ŞART

Sadece Suudi Arabistan değil, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak ve İran da kara listede. Ancak dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Suudi Arabistan için ise durum daha kritik. 

IMF tahminlerine göre, Suudi Arabistan’ın bütçesini dengeleyebilmesi için petrolü 106 dolardan satması gerekirken, Bahreyn'in 107, Irak'ın 81, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 73, İran'ın 72 dolardan petrol satması şart.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)