E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan: Çin'le işbirliği ABD'nin aleyhine değil---

Suudi Arabistan: Çin'le işbirliği ABD'nin aleyhine değil

Suudi Arabistan: Çin'le işbirliği ABD'nin aleyhine değil
10 Aralık 2022 - 09:37 borsagundem.com

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan, ülkesinin Çin'le yaptığı işbirliklerinin ABD'nin aleyhine olmadığını ifade etti. Bin Ferhan, ülkesinin kapasitesine inandığını ve herkesle iş birliğine açık olmaları gerektiğini söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi.

Suudi Arabistan'ın, ABD pahasına Çin'le işbirliği yapması ihtimaline ilişkin soruyu cevaplayan Bin Ferhan, Riyad yönetiminin tek bir yoldan gitmediğini, ülkesinin kapasitesine inandığını ve herkesle iş birliğine açık olmaları gerektiğini söyledi.

Çin ile iş birliğinin, kalkınma için zorunlu olduğunu ifade eden Bin Ferhan, "Bu, ABD ve dünyanın diğer ekonomi ülkeleriyle iş birliği için çaba sarf etmediğimiz anlamına gelmez. Biz, iki taraf arasında seçim yapmak durumunda olmaya ya da kutuplaşmaya inanmıyoruz. Suudi Arabistan-Çin stratejik ortaklığının, umut verici unsurları var. Ayrıca ABD, Hindistan, Japonya, Fransa ve İngiltere gibi diğer ülkelerle de stratejik bir ortaklığımız var" dedi.

Suudi Arabistan ile Çin dün, "kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması" imzalamıştı.

Bin Ferhan, ABD'nin, Moskova ile Washington arasındaki tutuklu takasında arabulucu olduğunu yalanlamasına ilişkin soruya ise, "Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın arabuluculuk çabalarını ve bunu kolaylaştırmak için kişisel müdahalesini biliyorum. Söylediğiniz şeyle ilgili (yalanlamayla) yorum yapmayacağım" şeklinde cevap verdi.

Rusya ve ABD arasında yapılan tutuklu takasında Rus silah kaçakçısı Viktor Bout'a karşı ABD'li kadın basketbolcu Brittney Griner serbest bırakılmıştı.

Çin ve Suudi Arabistan arasında kritik anlaşma

 

Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık swap anlaşması iddiası!

 

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye 5 milyar dolarlık destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)