E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan askıya aldı! Umre ziyaretlerine korona engeli---

Suudi Arabistan askıya aldı! Umre ziyaretlerine korona engeli

Suudi Arabistan askıya aldı! Umre ziyaretlerine korona engeli
27 Şubat 2020 - 02:35 borsagundem.com

Suudi Arabistan, korona virüsü nedeniyle tüm umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerini geçici olarak askıya aldı. Türkiye'den her yıl yaklaşık 400 bin kişi umre ziyaretine gidiyor

Suudi Arabistan, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ve resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamada, ülkedeki uzman sağlık kurumlarının Kovid-19'la ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi.

Söz konusu salgının önüne geçilmesi için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere uluslararası örgütlerin ve devletlerin sarf ettiği çabaların destekleneceğinin kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir."

Açıklamada ayrıca, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı belirtildi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19, dünya genelinde 80 binden fazla kişiye bulaştı.

Salgında can kaybı ise şu ana kadar 2 bin 700'ü aştı.

400 BİN KİŞİ

Suudi Arabistan'ın umre ziyaretlerini askıya alması Türkiye'de hac ve umre ziyareti organize eden onlarca şirketi etkileyecek. 

Türkiye'den yılda 400 bin kişi Suudi Arabistan'a umre ziyaretine gidiyor. Diyanet'in gözetiminde ve TÜRSAB'ın denetimindeki onlarca şirket hac ve umre ziyareti organizasyonları yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Garip 27 Şubat 2020 07:04

    Hadi 1 kere umre sünnet...10 kere 15 kere gidenler o parayla yetimi bir fakiri muhtacı iflas edip borca batmış birini sevindirse kat be kat Allah rızasına nail olur

  • Alp Arslan27 Şubat 2020 10:32

    Bunun sevap ölçüsünü sen mi belirliyorsun? Umreye 10 defa gidenin fakiri doyurup borca düşene yardım etmediğini nereden biliyorsun. Allahın rızasının hangi amelde olduğunu amma bilirmişsin cahil adam.