E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiSuudi Arabistan, 100 şirketin ülkede merkez açmasını istiyor---

Suudi Arabistan, 100 şirketin ülkede merkez açmasını istiyor

Suudi Arabistan, 100 şirketin ülkede merkez açmasını istiyor
18 Ağustos 2022 - 11:42 borsagundem.com

Suudi Arabistan, dünya çapında her yıl 100 teknoloji ve dijital şirketi desteklemek için iş alanında kolaylık sağlayan 4 platform ile çalışıyor.

Suudi Arabistan, The Garage: Start-up District ve Google’ın Girişim Hızlandırma Programı ile gerçekleştirdiği ortaklıkla bu şirketlerin Suudi Arabistan’da genel merkezlerini açmalarını hedefliyor.

Kurulacak ortaklık, The Garage’ın Latin Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika’daki girişimcileri destekleyen en iyi yardımcı platformlara katılmasını sağlayacak. Suudi Arabistan, Geçtiğimiz Şubat ayında Riyad’da düzenlenen LEAP Uluslararası Teknoloji Konferansı’nda dijital ekonomi olarak ülkenin konumunu güçlendiren adımlar atmış ve konferansta The Garage: Start-up District platformunun lansmanı yapılmıştı. Yeni ortaklıklar ile Suudi Arabistan’ın teknik ve dijital sektörde girişimcileri ve gelişmekte olan şirketleri geliştirmek istemesi, Riyad’ın 2030 Vizyonu hedeflerine uygun bir şekilde gerçekleşti.

Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Abdullah es-Savaha, ortaklığın Suudi Arabistan’ın 40 milyar doları aşan hacmiyle bölgedeki en büyük teknoloji pazarı ve bölgesel bir merkez olduğunun kanıtı olduğunu belirtti. Suudi Arabistan, sektördeki yetenekli kişileri ülkeye çekmek için girişimcilere yenilikçi dijital çözümler ve uygulamalar sunarak ülkenin liderliğini sürdürmek istiyor.

The Garage: Start-up District, İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ve Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Şehri’nin bir yatırımıdır. Suudi Arabistan Siber Güvenlik ve Programlama Federasyonu, sektördeki şirketlere yardımcı olmak, bu şirketlerin gelişmesi için ihtiyaç duydukları iş modeli üzerinde Bakanlık ve Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Şehri ile çalışıyor. İş modelinde, devlet ve özel sektör nezdinde, gelişmekte olan teknoloji şirketlerini yatırımcılarla buluşturan aylık etkinlik olan The Garage Disrupt, bu şirketlerin işlerini kolaylaştırmak ve geliştirmek için The Garage Plus ve girişimcilerin başarılı olması için gerekli tüm araç gereçleri sağlayan The Garage programları yer alıyor.

The Garage Plus ile Suudi Arabistan, girişim hızlandırma programları ile rekabet emek istiyor. Örnek olarak Google, çalışmaları ile dünya genelinde sağladığı programlar ile çeşitli şirketler ile ortaklık kurarak şirketlerin gelişmesine yardımcı olarak bilginin ve bilimin yayılmasını sağladı.

Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Şehri Başkanı Dr. Munir ed-Desuki, “The Garage’ı duyurduğumuzdan beri, bu ortaklığın ideal olduğunu düşünen girişimciler için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Google’in hizmetlerinin yanı sıra gelişmelerini sürdürmek isteyen şirketlere, girişimimizin küresel düzeyde lider eğitmenlere ve mentorlara erişim garanti ediyoruz” dedi.

The Garage Yönetim Kurulu Başkanı Faysal el Hamis, “The Garage’ı kurarken, dijital ve teknoloji sektöründeki girişimcileri destekleme istediğimizin, vizyonumuzun bir parçası olduğunu gördük. Suudi Arabistan’ın bölgesel ve teknik alanda merkez olmasını istiyoruz” dedi.

Google'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki Geliştirici İlişkileri Bölge Direktörü Salim Ubeyd, Suudi Arabistan’daki yerel girişimlerin desteklenmesine katkıda bulunmak, yerel ve küresel düzeyde gelişmelerini sağlamak için The Garage ile işbirliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti. Ubeyd, “Google olarak dünyanın dört bir yanında yeni kurulan şirketlerin büyümelerini sağlamak için bilgi ve kaynaklarımızı paylaşmayı amaçlıyoruz” açıklamasında bulundu.

The Garage, geçmişte Disrupt etkinliği ile 40’tan fazla startup’ta 800’e yakın yatırımcıyı ve girişimciyi bir araya getirdi. Programlar, 45’in üzerinde toplantı ve 5 anlaşma ile sonuçlandı. Program, şirketlerin gelişmesini sağlamayı ve şirketlerin ürünlerini ve hizmetlerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Gelişmekte olan şirketlerin, Kral Abdulaziz Bilim ve Teknoloji Şehri’nde bulunan laboratuvarlara erişimi sağlanacak ve teknik projelerde girişimcilere gerekli hizmetler ve destekler sağlanacak. (Şarku’l Avsat)

IMF'den Suudi Arabistan için yüzde 7,6'lık büyüme beklentisi

 

Suudi Varlık Fonu'ndan 7 milyar dolarlık yatırım

 

Suudi Arabistan'dan petrole rekor zam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)